B.VANSPOR NEREDE OYNAYACAK?

Spor Toto 3. Lig'de 2012-2013 sezonunun fikstür çekimi dün İzmir Mövenpick Hotel'de yapıldı. Belediye Vanspor, ilk maçını şu ana kadar belli olmayan kendi sahasında Antalya Kemer temsilcisi Tekirova Belediyespor ile oynayacak
Rıdvan CAN- VAN SESİ
Spor Toto 3. Lig'de 2012-2013 sezonunun fikstür çekimi dün İzmir Mövenpick Hotel'de yapıldı. Kura çekimine TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer'in yanı sıra kulüp başkan ve yöneticileri katıldı.
Temsilcimiz Belediye Vanspor, mücadele edeceği 3.lig 1 grup "ta ilk maçını kendi saha ve seyircisi önünde Antalya Kemer temsilcisi Tekirova Belediyespor ile oynayacak
18'er takımlı 3 ayrı grupta yapılacak olan Spor Toto 3.Lig, 8 Eylül 2012'de başlayacak. Ligin ilk devresi 23 Aralık 2012 tarihinde sona erecek. Spor Toto 3.Lig'in ikinci yarısı ise 19 Ocak 2013'te başlayacak ve 5 Mayıs 2013'te tamamlanacak.
Çift devreli lig müsabakaları sonunda Spor Toto 3. Lig'de, gruplarını şampiyon olarak tamamlayan 3 takım Spor Toto 2.Lig'e yükselecek. Gruplarında 2.3.4. ve 5. sırayı alan takımlar ise Spor Toto 2. Lig'e yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak.
Spor Toto 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda her 3 grupta 16. 17. ve 18. sıraları alan takımlar  Bölgesel Amatör Lig'e düşecek.
Vanpor maçlarını Hakkari' de mi oynayacak?
Yeni sezon transfer çalışmalarında sessiz ve heyecansız kalan B. Vanspor'un 2012-2013 sezonunda maçlarını hangi şehir ve sahada oynayacağı ise bugüne kadar belli olmadı! Alınan duyumlara göre  B. Vanspor  maçlarını İstanbul veya Hakkâri'de oynayacağı yönünde. Kulüp tarafından bu duyumu doğrulayan herhangi bir açıklama yapılmadı.
Van'a 30 bin kişilik stadyum…
Van Atatürk Şehir Stadyumu 2011 yılında Van'da meydana gelen depremler sonrası bütün spor etkinliklerine kapatılırken,  B. Vanspor  geçen  yıl  iç saha  maçlarının tamamını  İstanbul'da   oynamıştı. En son Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katıldığı 4. Ak Parti Van İl Kongresinin yapıldığı,    katılımcıların tribünlere alınmadığı, Van Atatürk Şehir Stadyumunun geleceği ile ilgili belirsizlik ise devam ediyor. Van spor kamuoyunun Van milletvekilleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ'den yapımını beklediği Van'a 30 bin kişilik kış koşullarına uygun stadyum  ile ilgili gelişmeler merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme