Van'da terör zararını devlet karşılayacak

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay:' Esnafımız orada büyük zararlar gördü. Valiliğimiz yine hasar tespitine başladı. İnşallah buradaki zararlar devlet tarafından karşılanacaktır. Bizde bunun için çalışıyoruz.”

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van’da bayramın birinci gününde büyük bir eylem gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Ramazan bayramında burada bir araya gelmiştik. Ondan sonra Türkiye’de ve ilimizde çok şey oldu. Gördüğünüz gibi hem Van hem Türkiye tüm bu olanlardan sonra güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Terör örgütlerinin adı ister FETÖ, ister PKK ister DAEŞ olsun hepsinin hedefi aynı. Rabbim bunlara izin vermedi ve inşallah izin vermeyecektir” İfadelerine yer verdi.

"Zarar devlet tarafından karşılanacaktır"

Van’da yaşanan çatışmalar ve saldırılarla ilgili konuşan Atalay şunları söyledi:

“PKK lanet terör örgütüdür. Bu lanet onların üzerine olsun. Bunların Van’a güçleri yetmedi. Bunlar Van üzerinde büyük oyunlar oynadı, ancak çukur kazamadılar. Vanlılar buna izin vermediği için bunlarda huzur bozmak için çalışıyorlar. Daha önce emniyet müdürlüğümüz önünde bir patlama oldu. 2 sivil ve 2 polisimiz şehit oldu. O iki sivil, evlerini geçindirmek için çalışan gençlerdi. Daha sonra Tendürek’te bir çatışma oldu ve çok sayıda şehidimiz oldu. Daha sonra dün yine AK Parti, polis noktası ve esnafımızın olduğu yerde bir patlama oldu. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Esnafımız orada büyük zararlar gördü. Valiliğimiz yine hasar tespitine başladı. İnşallah buradaki zararlar devlet tarafından karşılanacaktır. Bizde bunun için çalışıyoruz.” Çevre yoluyla ilgili belediyeyi sert bir şekilde eleştiren Atalay, “Büyükşehir belediyesinin tıkamış olduğu bir konu var. Oda çevreyolu meselesidir. Çevreyolu, kentin geleceği için önemli bir konudur. Büyükşehir görevini yapmadığı için o çalışma tıkandı. Yıllardır bu tıkanıklık devam ediyor. Büyükşehir açıkça demese bile bu çalışmayı yapmadı ve bunu engelledi” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından partililerle bayramlaşan Bakan Soylu daha sonra Van’dan ayrıldı.

Törene AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti Van Eski Milletvekillerinden Gülşen Orhan ve İkram Dinçer, parti ilçe başkanları, parti yöneticileri, meclis üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bakmadan Geçme