'Çözülemeyecek Hiç Bir Sorunumuz Yok'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar sonrasında katılımcılara seslenen Kamalak, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı, Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşma ve sözde soykırım iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa temennisinde bulunan Kamalak, “Mübarek bir aydayız. Ramazan ayı içerisindeyiz. Bu ay ki mü’minlerin hayat rehberi olan Kur’an-ı Kerim bu ayda nazil olmuştur. Ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, kıldığınız namazları ve indirdiğiniz hatmi şerifleri kabul buyursun inşallah. Bizler burada iftarımız açarken birçok aile şu anda kan ağlıyor. Önceki gece bildiğiniz üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'nda maalesef korkunç bir patlama yaşandı üç canlı bombanın kendini patlattığı ifade edildi. Sonuç 41 ölü 239 civarında ise yaralı ve yaralı olanlardan 40 tanesinin yoğum bakımda olduğu ifade ediliyor. Bu olaylar hepimiz can evimizden vuruyor” dedi.

“BU ÜLKE BİZİM BU DEVLET BİZİMDİR”
Yaşanan olayların kendilerini şaşırtmadığını ve öncesinde bunları ön gördüklerini öne süren Kamalak “Maalesef zaman bizleri haklı çıkardı. Keşke bizler haksız çıksaydık. Bizler üzülüyoruz. Çünkü bu insanlar bizim insanlarımız, bu şehitler bizim gençlerimizdir. Bu ülke bizimdir bu devlet bizim. Terörist diye öldürülenler de bu devletin vatandaşlarıdır. O manada onların öldürülmesi de hiç şüphesiz ki bizlere haz vermez. Bu ülkenin bir insanını değil bir serçesi bile feda edilmesi bizi can evimizden vurur çünkü o serçe bile bu ülke için bir kayıp demektir” dedi.
Van’da yaşanan problemlere de değinen Kamalak, sınır ticareti başta olmak üzere Van’da vergi indirimi ya da terkini, trafik problemi ve işsizlik gibi sorunların yaşandığını ifade ederek ildeki fabrikaların kapandığını söyledi.

“BU AZİZ MİLLETİMİZ BU TÜR İTHAMLARA MÜSTAHAK DEĞİLDİR”
1915 olayları ve mülteci sorununa da değinen Kamalak, “Türkiye batının mülteci kampına dönüşmüş vaziyette 3.5 milyon civarında insan buraya toplanmış, yetmemiş ülkemiz batının sınır bekçisi haline getirilmiş. Bu da yetmiyormuş gibi ülkemiz batının günah keçisi konumuna düşürülmüş soykırımla suçlanıyor. Yani katillikten daha beter hatta seri katillikten çok daha ağır bir suçla itham ediliyor. Soykırımla suçlanıyor bu aziz milletimiz bu tür ithamlara müstahak değildir. İslam coğrafyasına bakıyoruz. Adeta batının benzin deposu haline getirilmiş ve sömürü alanları olarak kullanılıyor. Batının ölümcül silahları Müslümanların üzerinden geziniyor. Biz diyoruz ki; ‘bu ülkenin çözülemeyecek tek problemi yoktur” diye konuştu.
İftar programı yapılan konuşmaların ardından sona erdi.
Programa, Genel Başkan Kamalak’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bilmez, Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, İl Başkanı Özay İlhan, GİK Üyesi Fethullah Erbaş, parti il ve ilçe yönetimleri ile vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme