Van'daki Karakol Saldırısının Ardından

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu Jandarma Karakolu’na PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

Van’da dün akşam Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu Jandarma Karakolu’na PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 1 vatandaş hayatını kaybederken, 2 asker hafif, 1'i ağır 2 vatandaş yaralanmıştı. Bomba yüklü araç ile karakolun önüne gelen teröristlerden biri araçtan inerek, askere ateş açtı. Çıkan çatışmada teröristlerden biri yaralanırken, aracı patlatan teröristler daha sonra Güzelsu çarşı merkezine doğru ellerinde silahları ile birlikte kaçmaya çalıştı. 

OTOMOBİLİNİ VERMEYİNCE TARADILAR 
Kaçışlarını araçla sürdürmek isteyen teröristler, Orhan Manav ve Balık adlı iş yerine gelerek Nihat, Orhan ve Ayhan Peker kardeşlerin araçlarını gasp etmek istedi. Manavı işleten 5 çocuk sahibi Nihat Peker’in (40) aracını almak isteyen teröristler, Peker’in aracını vermemesi üzerine çevreye ateş açtı. Açılan ateş ile birlikte Peker ağır olmak üzere 3 vatandaş yaralandı. Teröristler ise, birkaç adım ilerideki başka bir esnafın aracını gasp ederek, olay yerinde uzaklaştı. Yaralılar ise olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı olarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Nihat Peker, kurtarılmadı. Hafif yaralanan 2 asker ve 2 vatandaş ise tedavi altına alındı.

-BOMBA YÜKLÜ ARACIN PARÇALARI ÇEVREYE YAYILMIŞ
Bomba yüklü aracın patlatıldığı karakol önünde yol yapım çalışmaları sürerken, patlatılan aracın parçaları geniş bir alana yayıldı. Otomobildeki patlamanın şiddetini artırmak için tüp de kullanıldığı belirlendi. Çevredeki iş yerlerinde maddi hasar oluştu. Ekipler, bugün sabah saatlerinde karakol önünde ve çevrede inceleme yaptı. Mahalle sakinleri ise tepkilerini dile getirdi. Hayatını kaybeden Nihat Peker’in çok iyi biri olduğunu anlatan mahalle sakinleri, bu tür olayların yaşanmamasını dilediler.

Bakmadan Geçme