Spor camiasından teröre tepki

Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor kulüpleri terörü lanetledi. Yerli ve yabancı sporcular da İstanbul’daki terör saldırısını sosyal medya mesajlarıyla kınadı.

İstanbul'da dün gece 28 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına spor camiasından da büyük tepki yağdı. Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere GalatasarayFenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor yayınladıkları mesajlarla hain terör saldırısını kınadı. TFF'nin sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına, sevenleri ve milletimize sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı. Kulüplerin mesajlarında ise terör yine lanetlenirken saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ve Türk Milleti'ne baş sağlığı dilendi. Saldırı sonrası geçmişte ve şu anda ülkemizde spor yapan isimlerin de sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunması dikkat çekti. Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı van der Wiel, "Istanbul :(" mesajıyla duygularını ifade ederken instagram'dan "Pray For Istanbul" yazılı bir fotoğraf paylaştı. Alex de Souza, Kadlec, Lukas Podolski, Tomas Ujfalusi, Felipe Melo, Datome, Ricky Hickman, Moussa Sow gibi Türkiye'de bulunan sporcular da saldırıyı sosyal medya üzerinden kınadılar.

Hakan Kutlu ve Abdurrahim Albayrak oradaydı
Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, saldırı sonrası Atatürk Havalimanı'nda yaşadıklarını anlattı. "İnsanlar panik halindeydi" diyen Kutlu, "Saldırı sonrası tedbir amacıyla 2 saat kadar havalimanında bekledik" dedi. G.Saray'ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak ise, "Ailece cenazeye gitmek için oradaydık. Yaralananlara yardım ettik. Havalimanının temelden koptuğunu düşündüm. Gözlerim karardı. Ne yapacağımı şaşırdım" diye konuştu

Melo'dan Türkçevideolu mesaj
G.Saray'da uzun süre futbol oynadıktan sonra İnter'e transfer olan Felipe Melo, İstanbul'daki saldırıya çektiği video ile tepki gösterdi. Brezilyalı yıldız, Türkçe yayınladığı videoda "Terörü lanetliyorum. Teröre dur diyelim" mesajını paylaştı.

Bakmadan Geçme