Tuzağa düşürüp binlerce liralık vurgun

İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir vatandaşın arsası üzerine daire yapmak istediğini söyleyen dolandırıcılar, iddialara göre 80 bin TL nakit para ve 12 bin TL değerindeki otomobili alarak kayıplara karıştı. Dolandırıcıların bu yöntemle çok sayıda kişiden para aldığı öne sürüldü.

İlginç ve herkesin dikkat etmesi gereken dolandırıcılık olayı Torbalı ilçesinde yaşandı. Sahte isimlerle kendini inşaat ve arsa sahiplerine tanıtan iki dolandırıcı, çok sayıda kişiyi tuzağına düşürdü. Dolandırıcıların son kurbanı da Sabri Aslan oldu. İddialara göre, Aslan'ın yanına gelen iki kişi, arsa karşılı daire talep etti ve vatandaşla anlaştı. Bu isteği kabul eden talihsiz vatandaş, noter huzurunda da bir sözleşme imzaladı. Aslan, anlaşmalardan sonra bir de 80 bin TL nakit para ve 12 bin TL değerindeki aracını teslim etti.

ŞAHISLARI ARADI, BİR DAHA ULAŞAMADI
Sabri Aslan, ertesi gün gerçek isimlerinin R.E. ve S.E. olduğu iddia edilen iki şahısı aradı; fakat ulaşamadı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, hemen soluğu savcılıkta aldı. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÇOK SAYIDA KİŞİYİ TUZAĞA DÜŞÜRMÜŞLER
Dolandırıcıların kurbanı olan Aslan, yaşananları şöyle anlattı:
"Atatürk Mahallesinde arsam var. Bu arsa da 9 daireli 3 dükkanlı bina inşaatının yapılması için 2 şahısla anlaştık. Kendileri gelip bu teklifi sundular, ben de kabul ettim. Noterden sözleşmeler imzalandı. Fakat sahte isim kullandıklarını daha sonra anlaşıldı. İlk etapta 50 bin, daha sonraki süreçte 30 bin TL ve otomobilimi verdim. Geri kalan anlaşma ise inşaatın bitiminden sonra teslim edilecekti. Fakat bir süre sonra şahıslara ulaşamaz oldum. Dolandırıldığımı anladım ve çevreden soruşturmaya başladım. Benim gibi çok sayıda kişi dolandırılmış. Umarım başkaları bunların tuzağına düşmez ve canları yanmaz."

Bakmadan Geçme