YYܒde Otizm Farkındalık Paneli

Van Otizm Derneği ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi işbirliğiyle Otizm Farkındalık Paneli düzenlendi.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak toplumun bilinçlenmesi adına bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini söyledi. Vali Taşyapan’a da kamuoyunun dikkatini çekmek üzere bu ve benzeri etkinliklere katılımından dolayı teşekkür eden Rektör Battal, öncelikle engellilik tanımının iyi yapılması gerektiğini belirterek, “YÖK’ün engellilere yaklaşımına istinaden üniversitelerde engelli koordinatörlükleri kuruldu. Kendi üniversitemizi sorgulayıp, özeleştiri yapacak olursak, birçok konuda engelli olduğumuzu görüyorum. Bu nedenle üniversitemizi daha az engelli hale getirmek üzere önemli adımlar attık, atıyoruz” diye konuştu.
Daha sonra, panelistler Doç. Dr. Erkan Düz, Yrd. Doç. Dr. Necdet Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Mengi, Öğretim Görevlisi Songül Gündoğdu Kıran ve Uzman Dr. Şafak Eray tarafından dinleyicilere, erken çocukluk dönemi hastalığı olarak görülen otizm hastalığının tanımı, hastalığın tespitine yönelik izlenmesi gereken yol ve yöntemler, otistik çocuklara yönelik davranış ve eğitim şekilleri hakkında bilgiler aktarıldı.
Panele Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan da katıldı.

Bakmadan Geçme