KOBİ'ler Bursa'da buluşuyor

'Kobiler sınırları faktoring ile aşıyor' buluşmalarının ikincisi 6 Nisan'da Bursa'da gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unu, toplam istihdamın yüzde 78'ini, ihracatın yüzde 56'sını yapmasına rağmen toplam kredilerdeki payı sadece yüzde 24 olan KOBİ'lerin ihracat yapılanmalarında daha güçlü finansman  ve rekabet gücüne ulaşmalarına yönelik çözümlerin konuşulduğu, "Kobiler Sınırları Faktoring ile aşıyor" buluşmalarının ikincisi AR-GE ve İnovasyon devi Bursa'da yapılıyor.

Finansal Kurumlar Birliği'nin öncülüğünde ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BDDK, Küçük ve Orta ölçekteki İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  ve Türk Eximbank'ın desteği ile Türkiye'nin ihracat kentlerinde  gerçekleştirilen buluşmaların ikincisi 6 Nisan Çarşamba Günü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası  Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ( BTSO), Uludağ İhracatçılar Birliği, Bursa Organize Sanayi Bölgesi, Bursa Ticaret Borsası, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası,Uludağ Üniversitesi, ulusal ve yerel medya, "Kobi'ler Sınırları Faktoring ile Aşıyor" buluşması ile bir araya gelecek.

Bakış Programı sunucusu  Noyan Doğan'ın moderatörlüğünde yürütülecek toplantının konuşmacıları Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Öger, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Ataman, Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay...

Sanayi Metropolü Bursa'nın 2023 hedefi 75 milyar dolarlık ihracat

İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük ihracatçısı Bursa,  son 10 yılda ihracatını 5 kat arttırdı. Türkiye'nin ilk Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulduğu kent, 13 faal OSB'si, serbest bölgesi, 600 uluslararası şirketi ve KOBİ'leriyle tam bir sanayi metropolü. Bursa 2023 yılı için 75 Milyar Dolarlık ihracat hedef belirledi. Sanayi, tarım ve turizm ayakları çok güçlü olan şehir, sanayi kuruluşları ve Kobi'leri ile bu iddialı hedef için çok sıkı bir çalışma yürütüyor.

Otomotiv, Tekstil, Gıda, Mobilya  gibi birçok farklı sektörü ile Türkiye ihracatında lokomotif  görevi gören Bursa Kobi'leri, finansal yüklerini azaltıp, ihracatının ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik
 alternatif çözümler sunan bankacılık dışı finansman sektörü hakkında bilgi sahibi olacaklar. 

Organizasyonda yeni finansman modellerinden sürdürülebilir planlara, üretim, pazarlama ve ihracatta yaşanan sorunlardan gelecek dönem ekonomik vizyonuna, İhracatta finansal çözümlerden Faktoring'e, yeni ihracat fırsatlarından KOBİ ve ihracatçı desteklerine kadar pek çok konunu Bursa Kobi'leri ile paylaşılacak.

Bakmadan Geçme