11 milyon emekliye promosyon müjdesi

11 milyona yakın emekli, banka promosyonuna adım adım yaklaşıyor. Bankalar 3 yıllık için 900 lira teklifine sıcak yaklaştı. Şimdi masada iki formül tartışılıyor.

Emeklilerin merakla bekledikleri promosyon görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerin Haziran'a kadar bitmesi bekleniyor. Masada 3 yıllık dönem için 900 lira ödenmesi konusunda mutabakata varıldığı da gelen bilgiler arasında. Bu arada ödemeler konusunda iki formül olduğu belirtiliyor:

1. FORMÜL: Bu formüle göre; tüm bankalar emeklilere aynı tutarda promosyon ödeyecek. Anlaşma 3 yıllık dönem için 900 liradan sonuçlanırsa, emekli hangi bankadan maaş alıyorsa alsın bu tutarda promosyon kazanacak. Emekli, maaşını almak istediği banka ile sözleşme imzalar imzalamaz, 900 lirayı peşin olarak alacak. Karşılık olarak da 3 yıl boyunca sözleşme imzaladığı bankada kalacak.
 
2. FORMÜL: Bu formüle göre de Çalışma Bakanlığı'nın bankalarla anlaştığı promosyon tutarı, 'taban tutar' olacak. Bankalar, emekliye bu tutarın altında promosyon veremeyecek. Banka isterse maaş pastasından alacağı payı artırmak için emekliye daha fazla promosyon ödeyebilecek. Örneğin; anlaşma 3 yıllık dönem için 900 lira ile sonuçlanırsa; bankalar emekliye en az 900 lira promosyon ödeyecek. Hatta banka isterse, emeklilerin maaşlarını kendi şubelerine taşıması için 900 liranın üstünü de vaat edebilecek. Emekli, vaatleri görerek bankasını seçecek ve bu banka ile sözleşme imzalayarak peşin olarak promosyonunu alacak. 3 yıl boyunca da bu bankadan maaş almaya devam edecek.

Bakmadan Geçme