3000 Sur'luya iş

Çatışmalar yüzünden evlerini terk eden 3 bin vatandaş, İş-Kur bünyesinde çalışıp terörün izlerini silmeye çalışıyor.

Diyarbakır Sur’da PKK’nın saldırıları nedeniyle evlerini terk eden 3 bin vatandaş, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, ilçe müftülükleri, Orman İşletme İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurumda farklı işlerde TYÇP kapsamında istihdam edildi. Terör mağduru vatandaşlar, istihdam edildikleri alanlarda görev alarak terörün izlerini hafızalarından silmeye çalışıyor. 
Kayapınar ilçesinde bir okulda çalışmaya başlayan Ş.K, Sur’daki evinin yakınlarına terör örgütü mensuplarınca çukur kazılmasından dolayı kaçmak zorunda kaldıklarını anlatarak, ev sahibiyken kiracı olduğunu, zor şartlarda yaşadıklarını söyledi. Ş.K., “Büyükşehir Belediyesi bizim adımıza yardım topluyor ama hiç yardım görmedik” dedi.
M.Ü. ise üniversite mezunu olmasına rağmen terör saldırıları yüzünden KPSS’ye hazırlanamadığını aktararak, maddi imkansızlıktan dolayı şuan temizlik işçisi olarak çalıştığını dile getirdi. Terör örgütü mensuplarının olduğu her yerde yıkım, felaket ve huzursuzluk olduğunu vurgulayan M.Ü, devletin sağladığı imkan sayesinde Sur’daki terör mağduru ailelerin nefes aldığını, bu imkanın kalıcı olmasını istediklerini kaydetti.
Terör mağduru F.B. de Yenişehir ilçesindeki bir okulun kütüphanesinde işe başladığını belirtti. Terör örgütü mensuplarının ilçede çukur kazıp barikat kurmasının ardından ailesinin dağıldığını dile getiren F.B, şöyle konuştu: “İş-Kur bize iş imkanı sunmadan önce çalışmıyorduk. Hayatımız bir düzene girdi. Bomba ve silah seslerinden sonra çocuk, okul ve öğretmenlerle bir arada olmak farklı bir duygu.” 

Bakmadan Geçme