Polis'in Tören Kıyafetleri Çalındı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171'inci yıldönümünün kutlanacağı 10 Nisan öncesi, Gaziantep'te bir işyerinden 6 polis tören kıyafetinin çalınması güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Çalınan polis kıyafetlerin, yapılacak resmi kutlamalar ve olası terör eylemlerinde kullanılması ihtimaliyle kentte güvenlik en üst seviyeye çıkardı.

Dün akşam saatlerinde Çukur Mahallesi'nde iş kıyafetleri imalatı yapılan Hamit Kılıç'a ait işyerinden 6 polis tören kıyafeti çalındı. Hırsızlığı fark eden Hamit Kılıç'ın ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti ve çalışma başlattı. Polis, olayın ardından hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

Emniyet alarma geçti

Onlarca iş ve işçi kıyafeti olan işyerinden sadece polislerin törenlerde giydiği 6 elbisenin çalınmasının ardından Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti. Polis ekiplerine telsiz aracılığıyla sık sık 6 kıyafetin çalındığı hatırlatılarak, sahte polislere karşı dikkatli olunmasına yönelik uyarı anonsları yapıldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 10 Nisan'da yapılacak olan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlamaları öncesi, art niyetli kişilerin polis kıyafeti ile olası eylem yapma ihtimalini göz önünde tutarak önlemlerin en üst seviyeye çıkarıldığını kaydetti.

6 polis tören kıyafetinin çalındığı işyerinin sahibi Hamit Kılıç ise kıyafetlerin piyasa değerinin 600 lira olduğunu söyledi. İşyerinde daha pahalı giysiler ve makineleri olduğunu ancak sadece polis kıyafetlerinin çalındığını anlatan Kılıç, şöyle dedi:

"İşyerini bir süreliğine kepenkleri kapatmadan sadece kapıyı kilitleyerek terk ettim. Geri döndüğümde kapı camının kırılmış olduğunu gördüm. İçeriden sadece polis kıyafetleri ve çok para etmeyecek bir top kumaş çalınmıştı. Hemen polisi arayarak bilgi verdim. Gelen polis arkadaşlar gerekli çalışmaları yaptı. Hırsızlığı yapan kişi veya kişileri hava karanlık olduğu için kimse görmemiş. Polisler konuyla yakından ilgileniyor. Bizim endişemiz kıyafetlerin maddi değeri değil, tek endişemiz bu kıyafetler ile olumsuz olaylara karışılması."

Bakmadan Geçme