Bingöl'de Futbol Rezaleti

Hafta sonu Van’ın iki önemli takımı Van Büyükşehir Belediyespor ve BAL ligi temsilcimiz Elbakspor karşılaşmasında bir üzüldük bir sevindik.

Ligde kalma mücadelesi veren Van Büyükşehir Belediyespor’un galibiyetinin sevincini yaşamadan Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Van’ı temsilen 12 Bingölspor’la oynadığı karşılaşma öncesi ve sonrası Elbakspor teknik heyeti ve oyuncularının uğradığı çirkin saldırı sonrasında yaşanan olaylar herkesi olduğu gibi bizleri de derinden üzdü.

Bir spor yazarı olarak deplasmanda Elbakspor'un başına gelen bu olayları kınıyorum. Bugün bir kez daha anladık ki Bingöl'de futbolu sadece futbol olarak görmüyorlar. Futbol onlara göre siyaset, şiddet, rakibe saldırı, zorbalık, bulunduğu misafir takıma nefret'i içerebiliyor.

BİNGÖL'DE ELBAKSPOR'A ÇİRKİN SALDIRI

Bölgesel Amatör Ligde 1'nci Grup'ta geçen hafta Bingöl'de oynanan 12 Bingölspor Elbakspor karşılaşmasında oynanan futboldan çok ayak oyunları saha olayları damgasını vurdu. Şampiyonluğun önemli ölçüde belirleneceği maçta Elbakspor'lu oyuncular maçtan önce ve sonra çıkan olaylarda uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle aldıkları darbelerle yaralandılar. Takım maç sonrası şehirden zırhlı polis araçlarıyla çıkarılmıştı. Maç oynanmadan önce Bingölspor taraftarlarının ve oyuncularının sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar zaten olacakların habercisi gibiydi tahmin edebiliyorduk…

Burada sorulacak önemli sorular var. Güvenlik neredeydi? Elbaksporlu Oyuncular maç ısınmasına çıkarken, O Taraftarlar sahaya kadar nasıl girdi ve futbolculara saldırdı? Tribün olaylarını bastırmak için üst liglerde Passolig saçmalığını getiren TFF bu maç için bir önlem düşünmedi mi? Maçı yöneten hakem ve gözlemci yaşanan olaylara seyirci kalarak  Bingölspor'un kazanması için neden o kadar ısrar etti? Bingöl'de bunlar yaşanırken, Bingöl Şehir Stadının protokolü bir seyirci gibi maçı nasıl izledi? İnsanın aklında o kadar çok soru var ki. Ama en önemli soru, Ya Elbakspor bu maçı kazansaydı? O zaman olacakları tasavvur bile edemiyorum.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan maç öncesi oyuncuların ısınma esnasında taraftarların saldırısına uğraması videoları Elbaksporlu oyuncu ve yöneticilerin aldıkları darbelerle yaralanma görüntüleri 50'ye yakın taraftar maç öncesi sahaya girmiş Elbaksporlu oyuncuların ısınmasına izin vermiyor ve tekme tokat bu oyunculara girişiyorlar ve bunlar ne acıdır ki, TFF'nin gözlemcisi, Hakemlerin gözü önünde olan açık ve net olaylar normalde bu olayları yapan kişiler futbol müsabakalarından uzaklaştırılır. Takıma ise para cezası, saha kapama ve puan silme cezası verilir. Bu eylemi defalarca rakip takımlara gerçekleştiren 12 Bingölspor'a ne ceza verileceği, sahaya giren bu kişilerden kaç tanesinin cezalandırılacağını merak ediyoruz. Hatırlarsanız Van'da oynanan Eyüpspor, Belediye Vanspor maçında birkaç taraftarın saha atlaması sonucu TFF'nin acımasızca Belediye Vanspor'a yaşanan kısa olayda cezalar yağdırmış hatta puanlarını bile silmişti. Bakalım TFF'nin kararı ne olacak…

ALTIN DEĞERİNDE ÜÇ PUAN

Ligde kalma adına Gölcükspor karşısında önemli bir galibiyete imza atan Van Büyükşehir Belediyespor bu galibiyetle haftalardır süren üç puan hasretine de son vermiş oldu. Van Büyükşehir Belediyespor'un, Gölcükspor galibiyeti ligde kalma umudunu yitirmek üzere olan camiaya büyük moral verdi.

Maça iyi başlayan temsilcimiz erken bulduğu golle güçlü rakibi karşısında ilk yarıyı önde kapattı ikinci yarıda beklenen hücum futbolun yerini savunma aldı ikinci yarının özellikle son 20 dakikası kabus gibi geçti 90'da gelen Gölcükspor golü ile maça denge geldi herkes bu maçın bu skorla biteceğini aklından geçirirken, 90+5'de Engin Memişler sahneye çıktı ceza alanı içinde Orhan Pala'ya mükemmel asist yaparak Orhan'ın da bu asisti golle süslemesi Kırmızı-siyahlıları 2-1 öne geçirdi ve maç bu skorla sona erdi.

Kırmızı Siyahlılarda Gölcükspor maçı ile birlikte ligde kalma adına hesaplar yeniden gözden geçirilmeye başlandı. 6 maçı kalan Büyükşehir Belediyespor daha çok ligde kalma mücadelesi veren takımları Atatürk Stadı'nda konuk edecek ve 3 deplasman 3 içeri toplamda 6 önemli maça çıkacak. Teknik direktör Zeki Yılmaz, "Kalan tüm maçlardan puan toplamak istiyoruz, önceliğimiz kazanmak olacak" dedi. Maç sonrası Büyükşehir Belediyespor Kulübü Eş Başkanı Öner Yiğit, "Bundan sonraki tüm maçları kazanmaya odaklandık. Bundan sonraki 6 maç 1-0 olsun, bizim olsun düşüncesindeydi.

TEBRİKLER KARA KOBRALAR

Gelinen noktada sahasında puan kaybetme lüksü kalmayan Van Büyükşehir Belediyespor'un vefalı taraftarları her maç olduğu gibi bu maçada damgasını vurdu. Taraftarın büyük desteğini alarak telafisi olmayan maçtan altın değerinde 3 puan çıkaran Kırmızı-Siyahlıların bu galibiyeti hem yönetim hem taraftar hem de takımın moral ve motivasyonunu yükseltti. Gölcükspor sonrası taraftarlar sosyal medya üzerinden Gölcük galibiyeti bizi umutlandırdı. Bundan sonraki tüm maçları kazanarak ligde kalacağız " dediler.

Bakmadan Geçme