SARI: “BİNGÖL'DE ÖLÜMDEN DÖNDÜK“

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Bingöl'de oynanan Bingölspor, Elbakspor karşılaşması öncesi ve sonrası Elbakspor takımı saldırıya uğradı.

Rıdvan Can

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Elbakspor, Bingöl'de saldırıya uğradı. Şiddete sözlü sataşmaya maruz kaldıklarını sahadan güçlükle çıktıklarını ifade eden Elbakspor yönetimi, ev sahibi 12 Bingölspor ekibine tepki göstererek, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Elbakspor Kulüp Başkanı Rıdvan Sarı, ligin ilk yarısında 1-0 yenip liderlikten ettikleri  Bingölspor ile deplasmanda oynadıkları maçta saldırıya uğradıklarını belirterek, "Karşılaşma öncesi stada giremedik, taraftarlar takım otobüsünün camlarını kırdı sahaya zorluklar içinde girdik. Soyunma odasına bile girerken koridorda futbolcularımız kulüp yöneticileri ve bazı taraftarlarca tehdit edilerek darp edildi buna rağmen ısınmak için sahaya çıkan futbolcularımıza saha içine giren taraftarlar saldırdı futbolcularım maça hazırlanmak için ısınma yapamadı ve tribünlerden her türlü hakaretler küfürler yapıldı. Buna sessiz kalan emniyet güçleri yaşanan olaylara resmen seyirci kaldı birkaç taraftarın futbolcularımıza saldırmasına göz yuman saha komiseri saha görevlileri ise Bingöl taraftarlarına herhangi bir müdahale de bulunmadı. Maçta futbolcularım hakemin gözü önünde tekme tokat ve küfür yerken ben yöneticilerim ve yedek kulübesindeki oyuncularım teknik heyet tehdit edildik her türlü hakarete ve küfre maruz kaldık" dedi.

SARI: "FUTBOLCULARIMIZIN TEDAVİLERİNİ MUŞ'TA YAPTIRDIK"

Maçı yöneten hakemlerin karşılaşma öncesi ve esnasında kendilerine çok haksızlık yaptığını anlatan Sarı, "Hakemler bizim kaybetmemiz için ellerinden geleni yaptılar. Maçın başından sonuna kadar yaşadığımız bu iğrenç olaylar saldırılar karşısında yapabileceğimiz hiç bir şey yoktu sahipsizdik. Maçı kaybetmemize rağmen bitiş düdüğünün çalınmasıyla birlikte stadın kapıları açıldı ve  Bingölspor taraftarları sahaya indi. Hem futbolcular hem de taraftarlar önce kalecimize sonra futbolcularımıza saldırdı ve bu saldırıda 4 futbolcum ağır diğer oyuncularımız aldıkları darbelerle yaralandı. Oyuncularımızın tedavilerini Muş'ta yaptırdık" şeklinde konuştu.

SARI: "BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKMAK ZORUNDA KALDIK"

Elbakspor Başkanı Rıdvan Sarı, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirterek, "Maalesef yaşadığımız haksızlık karşısında kimse bize sahip çıkmadı. Teknik Direktörümüz Battal Sarıca ile birlikte İçişleri Bakanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne, ASKF ve TFF'ye bir yazı yazdık deplasmanda 12 Bingölspor ile çok önemli bir maçımızın olduğunu bu maça iyi bir hakem yollamalarını istedik. Güvenliğin üst seviyede olmasını ifade ettik ama maalesef aksini yaparak maçı katlettiler. Bu süreçte kimse yanımızda yer almadı. Böyle olunca da kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kaldık" diye konuştu.

SARI: "BİNGÖL'DE OTEL VERİLMEDİ"

 Bingöl'de kendilerine otel verilmediğini de anlatan Sarı, "Bingöl'de hiçbir otel bize konaklamamız için yer vermedi. En son bir otel bize yer vererek, yanımızda olduğunu bildirdi ama yine bazı kişiler otel sahibine Elbakspor'a yer verirseniz otelinizi başınıza yıkarız diye tehdit ettiler ve buna rağmen otel işletmecisi bizlere konaklama imkânı sağladı. Biz kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sabah iki yöneticimizi saat 11'de TFF toplantısı için gönderdik fakat yöneticilerimizi dövüp tartakladılar. Toplantıya giremediler. Darp raporu aldık, gerekli mercilere başvuracağız" dedi.

SARI: "BİNGÖLDE SAHİPSİZ KALDIK"

Karşılaşmayı yöneten hakemin kendilerine farklı bir tutum sergilediğini anlatan Rıdvan Sarı, "Bingöl'de emniyette özellikle dedik ki, bizim otobüsümüzü stada götürmeyin can güvenliğimiz yok. Otobüsümüzü taşlayıp saldırıya uğrayacağımızı söyledik ama emniyet mensupları herhangi bir sorunun yaşanmayacağını ifade etti. Maalesef saldırıya uğradık ve 3-5 polis yaşanan olaylara engel olamadı. Birçok futbolcumuz aldığı taş darbeleri ile yaralandı ve soyunma odasına girdiğimizde ise maçın hakemi ve saha sorumlusu çıkın hiçbir sorun yok dedi. Futbolcularımız ısınmak için sahaya çıktıkları andan itibaren bir grup taraftar sahaya inerek futbolcularımıza tekrar saldırdı. Futbolcularımıza yapılan saldırıya polisler müdahale etmedi ve futbolcularım ısınmadan içeri girdik. Can güvenliğimiz olmadan sahaya çıkmayacağımızı söyledik ama maçın hakemi maça çıkmazsanız hükmen mağlubiyet vereceğim dedi. Bunun üzerine bizde oyuncularımıza çıkıp oynayın ve kaybedin yoksa burada hepimizi öldürecekler. Maçın daha başında resmen ofsayttan bir gol yedik ve hemen akabinde golü bulduk skoru 1-1'e getirdik. Golden hemen sonra Bingöl yine ofsayttan gol attı ve 2-1 yenik duruma düştük yani bu iki golü maalesef ofsayttan yedik.

Bingöl'de sahipsiz kaldıklarını anlatan Sarı, "Biz Bingöl'de hak etmediğimiz hakaretlere saldırılara maruz kaldık Bingöl'de sahibimiz yok Bingöl milletvekilleri federasyon başkanı ASK başkanı Emniyet Müdürü Gençlik spor müdürü STK başkanları bütün bürokratlar orada bizim Van'da bir tanesi maçımıza gelmiyor. Bingölspor yöneticileri bile futbolcularımızı pataklıyor ve bir tanesinin sesi çıkmıyor ben böyle bir olay ömrümde görmedim Federasyon bölge sorumlusu Fahrettin beyi aradım dedim ki, biz maça çıkamıyoruz benim futbolcularımın can güvenliği yok haberiniz bilginiz olsun Fahrettin bey dedi ki, doğrudur gözlemciyi de dövmüşler haberim var peki dedim gözlemciyi dövmüşler siz Allah için gerekeni yapın. Bu hakem maçı oynatacağım diyorsa oynatır bizlik bir şey değil dedi" ifadelerini kullandı.

Bingöl'de  futbolcularımızdan Debola, Vahit, Ali Mesut ve Ergül ağır yaralandı. Muş'ta biz futbolcularımızın tedavisini yaptırdık biz psikolojikmen canımızı nasıl kurtaracağız derdine düştük ASKF'den Çetin Atacan'ı aradım TFF Van başkanı Cengiz Polater'i aradım telefonuma cevap vermedi bende Malatya bölge sorumlusu Fahrettin beyi aradım yapabileceğim bir şey yok dedi. 20 maç oynayan bir takım 20 maçta 5 gol yemeyen bir kaleci nasıl bir maçta 5 gol yer hiç düşündünüz mü bu maç inanın 90 dakika değil 200 dakikada oynansaydı bu hakemler maçı Bingölspor'a verecekti bu yüzden emeğimizi çalanları Allah'a havale ediyoruz'' dedi. Başkan Sarı, haklarını sonuna dek arayacaklarını, konuyu TFF İl Başkanlığı'na taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Elbakspor Teknik Direktör Battal Sarıca ise, Bingölspor maçı öncesi ve sonrası yaşanan talihsiz olaylar ve futbol rezaletini şu açıklamalarla dile getirdi. Sarıca, Futbolun bir rekabet oyunu olduğunu vurgulayarak, "Bingöl'de saldırıya uğradık. Bu saldırı sonrası hepimizin kenetlenmesi lazım. Emeğimizi çalıp futbolcularımı dövdüler. Takım otobüsümüzün camları kırıldı. Biz hepsini Allah'a havale ediyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme