Tuşba Belediyesi Sporcularından Büyük Başarı

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Ordu’da düzenlenen Üniversitelerarası Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na katılan Tuşba Belediye Spor Kulübü boksörleri büyük başarı elde ettiler.

Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Üniversitelerarası Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, üniversitenin spor salonunda yapıldı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun (TÜSF) faaliyet takviminde yer alan organizasyona 38 üniversiteden 132 sporcu katıldı. Ordu’da düzenlenen şampiyonaya Yüzüncü Yıl Üniversitesi adına 60 kiloda katılan Remzi Uyar ile 64 kiloda Bulut Haykır, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü sporcularının disiplinli ve düzenli çalışmaları sonucu Van ve Tuşba ilçesi adına büyük başarı elde ettiler. Milli sporcu olan Remzi Uyar karşılaştığı tüm rakibini yenilerek Türkiye şampiyonu olurken, Bulut Haykır ise iyi bir performans sergileyerek şampiyonadan Türkiye üçüncülüğü elde etti.
İlçedeki sportif faaliyetlere imkanları doğrultusunda her türlü desteği verdiklerini ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, şampiyonadan elde ettikleri başarının ise kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İyi mücadele ederek 38 üniversiteden 132 sporcunun katıldığı müsabakada rakiplerini yenen sporcuların Van, üniversite ve Tuşba adına büyük bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Desteklerimizin karşılığını görmek bizleri mutlu ediyor. İlçedeki sportif aktivitelere imkanlarımız dahilinde desteklerimizi esirgemiyoruz. Gençlerin spora yönlendirilmesinin meyvelerini başarı ile almaktayız. Sporun her türlüsüne elimizden geldiğince destek olmaktayız. Sporcularımızı, antrenörümüzü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile ilgililerini ve Tuşba Belediye Spor Kulübü yöneticilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.
Tuşba Belediye Spor Kulübü Başkanı Yaşar Şalem ise, Başkan Özgökçe’ye spor ve sporculara verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Özgökçe’nin kısa bir süre önce kurulan spor kulübünün sporcuları ile yöneticilerine her türlü desteği verdiğinin altını çizen Şalem, “Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin destekleri ile kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Amatör kulüp ve sporcuların her zaman yanında olduğu için kendilerine minnettarız” şeklinde konuştu.
Ordu’da düzenlenen şampiyonayı değerlendiren Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Ayhan Öz ise, zorlu bir şampiyonaya katıldıklarını vurgulayarak, “Sporcularımızın büyük bir iş başardıklarına inanıyorum. Kendilerini göstermiş oldukları iyi performanslarından ve elde ettikleri dereceden dolayı tebrik ediyorum. Hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve kulüp yöneticilerimize, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve yetkililerine, ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme