VAN SEÇİMİNİ YAPMALI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay kentteki kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Atalay, “Van burada bir karar verecek ya terör ya da huzurlu bütün farklılıkların bir arada herkesin özgürce yaşadığı bir il olacak. Ya da belli bir kesimin güdümüne yine kenti terk edecek” dedi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda kanaat önderleriyle bir araya gelen AK Parti Van milletvekili adayları, seçim çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin, bölgenin ve Van'ın kaderini tayin etme anlamına geldiğini ifade etti.

1 Kasım seçimlerinin önemine değinen Ak Parti Van 1'inci sıra milletvekili adayı Beşir Atalay,  "Van burada bir karar verecek ya terör ya da huzurlu bütün farklılıkların bir arada yaşadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir il olacak. ya da belli bir kesimin güdümüne yine kenti terk edecek. Ben çok açık söyleyen biriyim. Van çok çetin bir seçim yapmalı" diye konuştu. Seçim bölgesi Van'da çalışmalarını yürüten Ak Parti Van 1'inci sıra milletvekili adayı Beşir Atalay, kentteki beş yıldızlı bir otelde Van ve ilçelerindeki kanaat önderleriyle bir araya geldi. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin, bölgenin ve Van'ın kaderini tayin etme anlamına geldiğini belirten Atalay, "Diğer seçimlerden daha çok tayin edici niteliği olan bir seçim. Türkiye tekrar 13 yıl olduğu gibi istikrarlı döneme geçecek. Ekonomi ve demokratikleşme dönemini sürdürecek ya da son aylarda yaşadığımız görüşmelere; kurulabilecekse koalisyonla devam edecek. Buna milletimiz karar verecek. Milletimizin en iyi değerlendirmeleri yaptığını biliyoruz" dedi.

1 Kasım seçim sonuçlarının farklı olacağının altını çizen Atalay, "Van, burada bir karar verecek ya terör ya da huzurlu, bütün farklılıkların bir arada yaşadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir il olacak. ya da belli bir kesimin güdümüne yine kenti terk edecek. Biz şimdi üzerimize düşeni yapacağız. Çok farklı bir koordinasyon oluşturduk. Bizim ulaşmadığımız yer kalmayacak. Herkese anlatacağız. Huzur içinde bir seçim kampanyası istiyoruz" dedi.

Sandık güvenliğine devletin bu dönemde daha fazla hassasiyet gösterdiğini de anlatan Atalay, parti olarak daha fazla tedbir alacaklarını ve her sandığın başında olacaklarını söyledi. Ellerinde ciddi bir Van çalışması olduğunu anlatan Atalay, tek başlarına iktidar olmaları halinde Ankara'dan istediklerini alabileceklerini söyledi. Atalay, "Van bölgede özel bir çalışmaya, ilgiye mazhar olacak. Bunu bir söz olarak huzurunuzda ifade ediyorum. Bizde sözler seçim sözü değildir. Bu çerçevede size söz veriyorum. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ve bundan sonra da devam ettireceğiz. Seçim çalışmalarımız bunları anlatarak geçecek. Ekonomiden sorumlu bakanlarımız gelecek buraya. İş çevrelerimizle Van'ın kalkınmasını konuşacağız" diye konuştu.

Van İran'a bağlayan ve yaklaşık 2 aydır kapalı olan Kapıköy sınır kapısının da açılması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Van'ın can damarı olan Kapıköy gümrük kapısı sorununu yaşıyoruz. İran'la adeta günlük geliş gidişler var. Van ekonomisi için bu çok önemli. Van'ın caddelerinde eskiden alışılmış İranlı turistler yok. Çünkü kapı kapalı. Gidiyor birileri, kapıda çalışan memurları kaçırıyor. O insanlar orada güvenlik endişesiyle çalışamıyor. Ne oldu, kime faydası oldu bunun. Şimdi ben 2-3 gündür bunu nasıl açarız diye çaba gösterdim. Vanlı burada yaşamasın ve burayı terk etsin. Onların istediği bu. Korkutarak yıldırarak burada yerli insan kalmasın, onlar buraya sahip olsun. Bunların farkındayız”

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bakmadan Geçme