5 milyon kişi için son gün 30 Eylül

Gelir testi yaptırmadığı için en yüksek tutardan borçla karşılaşanlar dikkat! 30 Eylül'e kadar başvurun. Hanedeki kişi başına düşen gelir 424.5 liradan azsa borcunuz silinecek. Fazlaysa borcunuz azalacak. Taksit imkanı da var.

Genel sağlık Sigortası (GSS) borcundan kurtulmak için süreç işliyor. Torba yasa ile tanınan imkana göre; hiç gelir testi yaptırmayanlar, teste girecek ve sonucuna göre ya borcu silinecek ya da azalacak. Testi geciktirenlerin de geciktirdikleri sürede tavandan biriken borçları yeniden hesaplanacak. Gelir testine giren ama borcunu ödeyemeyenlerin ise yapılandırma imkanı var.

NEREYE BAŞVURULACAK?


Çalışma Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde, gelir testi yaptırmayan yaklaşık 5 milyon kişinin bulunduğunu açıklamıştı. Bu kişilerin, yasa ile gelen imkandan yararlanmak için 30 Eylül'e kadar bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına test için başvurması gerekiyor. Gelir testi sonucu, hane içindeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden (424.5 lira) az olanların borcu silinecek. Takvim'in haberine göre, borcu silinenler sağlıktan da yararlanmaya başlayacak. Gelir bu rakamın üzerindeyse, gelir oranında belirlenecek prim geçmişe yönelik olarak yeniden hesaplanacak. Böylece en yüksek limitten çıkarılan borçtan kurtulmak mümkün. Çıkan borç da istenirse taksitle ödenebilecek. GSS borcunu yapılandırmak isteyenlerin 2 Kasım'a kadar ikametgahının bağlı olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurması gerekiyor.

Bakmadan Geçme