Jetler PKK kamplarını vurdu

Diyarbakır'da akşam saatlerinde kalkan çok sayıda savaş uçağının Hakurk'taki PKK kamplarını vurduğu öğrenildi. PKK'ya son üç günde üçüncü operasyonunu yapana TSK'nın hedefindeki Hakurk, örgütün en stratejik kamplarından. Jetlerin,i Hakurk'u İnsansız Hava Aracı'nın verdiği koordinatlar çerçevesinde kamptaki eğitim ve sağlık tesislerini bombaladığı öğrenildi.

İlk iki operasyonda Kuzey Irak sınır hattındaki tüm PKK kampları vurulurken Hakurk'a bombardıman yapılmamıştı. PKK'nın hem eğitim hem de lojistik üs olarak kullandığı Hakurk'a operasyon bu sabah saatlerinde başlatıldı.

Batman'dan kalkan İnsansız Hava Aracı, kamp üzerinde yaptığı uçuşlarda bölgede olağandışı hareketlilik olduğunu fark etti. PKK'nın sözde silah bırakma sürecinde boşaltılacağı ifade edilen kampın, aksine yapılandırıldığı ve yeni eğitim merkezleri ile sağlık binaları inşa edildiği tespit edildi.

İHA'nın yolladığı koordinatlar çerçevesinde saat 20.00 sıralarında Diyarbakır'dan kalkan 3 F-16, belirlenen hedefleri vurmaya başladı.
Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bulanan çok sayıda savaş uçaklar akşam saatlerinde havalandı.
Terör örgütleri IŞİD ile PKK kamplarına yönelik önceki gün yapılan hava saldırılarının ardından akşam saat 19:50 sıralarında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki çok sayıda F-16 savaş uçağı havalandığı bildirildi.
Uçakların, Şemdinli'nin karşı tarafından yer alan Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesindeki kampları hedef aldığı belirtiliyor.

Diyarbakır'dan havalanan jetler 21.00 sıralarında Hakurk, Metina'yı vurdu . Yarım saat sonra da Haftanin etkili bir şekilde vuruldu.

Saat 23.30'da sona eren hava operasyonunda aynı zamanda yurt içindeki PKK hedeflerini de vurduğu belirtiliyor.

 

YÜKSEKOVA VE ŞEMDİNLİ'DE HAVA HAREKETLİLİĞİ
HAKKARİ'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde hava hareketliliği yaşanıyor.
Hava hareketliliği saat 20.30 sıralarında başladı. Şırnak tarafından gelen savaş uçakları Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden geçerek Dağlıca Bölgesine gitti. Burada alçak uçuş yapan uçakların seslerinin Yüksekova İlçe merkezinden de duyulduğu belirtildi.  Öte yandan aynı saatlerde Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesi'nde de uçak sesleri duyuldu. Yoğun uçak seslerinin ardından sınır bölgesinden de bombalama seslerinin geldiği bu seslerin ilçe merkezinden de yoğun bir şekilde duyulduğu belirtildi. Uçak hareketliliği hala sürüyor.

 


Bakmadan Geçme