Ak parti Temmuz Ayı Danışma Toplantısı Yapıldı

Ak Parti Van merkez Tuşba İlçe Başkanlığı temmuz ayı danışma meclis toplantısı AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Tuşba ilçesi Temmuz Ayı meclis toplantısına AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Tuşba Belediye Başakanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, kadın kolları, gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanısıra çok sayıda partili katıldı. Danışma toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Şabu; 7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını gösteren bir genel seçim olarak tarihteki yerini aldığını söyledi. Halk, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarına son vermemiş iktidar olmak isteyenlerin Türkiye’nin gerçeklerini ve devleti yönetmenin ne olduğunu uzaktan bakarak değil, hükümetin içinde sorumluluk alarak görmesini istediğini ifade eden şabu, "Halkımız AK Partinin içinde değil başında olduğu bir hükümetin olmasını isteyerek hiçbir muhalefet partisine tek başına iktidar olma imkânı vermemiştir. Bu seçimlerin sonucu halkımız seçim meydanlarında bol ve beleş laflarla ucuz siyaset yapanlara güven duymadığını göstermiştir. Bu nedenle AK Partimizin başında bulunduğu bir koalisyon hükümetinin kurulmasına işaret ederek AK Parti döneminde elde edilen kazanımların kaybolmaması, var olan ekonomik, siyasal, sosyal ve demokratik hakların geri gitmemesi talep etmiştir. Keza içeride istikrar dışarıda ise itibarın zayi olmamasını isteyen halkımız AK Partimizi yüzde 41 oy oranı ile birinci parti yapmış. Ayrıca halkımız AK Parti farkını görmek için çok konuşup az yapanları denemek istemiştir. AK Partimizin iktidara geldiği günden bu güne kadar gerçekleştirdiği reformları bilmeyenlerin AK Parti farkını görmezden gelenlerdir. Yaşı müsait olanlar 1990 ile 2002 tarihleri arasındaki koalisyon dönemlerinde bu ülkenin nasıl bir sosyal, siyasal ve ekonomik krizleri yaşayarak yokluk ve kıtlığa mahkum edildiğini çok iyi biliyorlar, Türkiye’nin 5 sente muhtaç olduğu, milyon değil milyar dolar borç alabilmek için IMF’nin kapısında onur kırıcı bir şekilde nasıl aylarca beklediği günleri çok iyi biliyorlar. Yeni nesil AK Parti’nin bolluk ve bereketli dönemini yaşadığı için var olan nimet ve imkanların farkında olmayabilir, ancak AK Parti öncesi huzurun mumla arandığı demokratik hakların bulunmadığı yolların askerlerle nasıl kesildiği, insan hak ve özgürlüklerin nasıl ihlal edildiği, fikir düşünce ve inanç hürriyetinin nasıl gasp edildiği o dönemleri yeni nesil bilebilseydi o günlerin geri gelmesini isteyen partilere tekbir oy vermezdi. Zira o günlerin çilesini çekmeyenler bugünün değerini bilemezler. Sosyal devletin bulunmadığı yoksulların, yaşlıların engelli ve kimsesizlerin kaderine terk edildiği, adım başı el avuç açan insanların bulunduğu o günlerin Türkiye'sini görmeyenler elbette bu günün kıymetini bilemezler" dedi.

Eskiden 7, 8 ve 10 yataklı hastane odalarının bulunduğu o köhne hastaneleri görmeyenler şimdi televizyonlu, vestiyerli duşa kabinli ve buzdolaplı tek veya en çok çift yataklı odaları görünce galiba geçmişte aynı konforun var olduğunu zannektiklerini ifade eden Şabu, "Onlar doktorların hasta ve hasta yakınlarını nasıl sömürdüğünü, muayene ve bıçak paralarının nasıl alındığı günleri yaşamadılar ki bu günün değerini bilsinler. Onlar bir koltuğun altında tezek diğer koltuğun altında kevenlerle okullara gitmediler! Onlar AK Parti döneminde kaloriferli, taşımalı, kitap, defter, kalemleri sıralarda bekleyen modern okullarla tanıştılar. Onlar çağın teknolojisi olan bilgisayar ve tabletlerle okudular. Onlar devasa adliye sarayı ve göz kamaştıran hizmet binalarını gördüler. Elbette geçmişi bilemezler, onlar köylerine, evlerine kadar kışlık yakacaklarını gönderen sosyal devletin yani AK Parti’nin döneminde yaşadılar. Onlar duble yollarla tanıştılar, yüksek hızlı trenlerle buluştular. Tek yönlü yolu ve kara treni bilemezler. Onlar doğan ineğe, ekilen tarlasına, biçilen yoncasına verilen desteklerle tanıştılar. Elbette geçmişi bilemezler. Geçmişi büyüklerine ve vicdan sahibi olanlara sorsunlar. Farkı fark etsinler. Bu değişen ve dönüşen Türkiye’nin nerelerden nereye geldiğini bilsinler ki bu nimetleri inkar edenleri vicdanlarında değerlendirsinler. Halkımız vefalı ve kadirşinastır yeter ki gerçeği bilsin yeter ki doğruları inkâr etmesin ve yeter ki vicdanlarının sesine kulak versin, sesi gür çıksın. Türkiye yoluna devam eder halkımız refah huzur ve kardeşliğinin adresi olan AK Parti’ye sahip çıkar. AK Parti ise halkına hizmet etmeyi ibadet sayar’’ şeklinde konuştu.
Konuşmalarının artından toplantı son buldu.

Bakmadan Geçme