Azerbaycan Diasporasından Asimder’e Ziyaret

Azerbaycan Cemiyeti Uluslar arası Diaspora Genel Merkezi Sekreteri Samir Adıgüzelli, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güney Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş’i ziyaret etti.

Genel Sekreter Adıgüzelli, beraberindeki Büyük Millet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Güramava Rüstemana, iş adamı Elçin Demiroğlu ve kızı Gülnar Elçinkızı ile Van’da üç gün kalarak çeşitli incelemelerde bulundu. ASİMDER Doğu ve Güney Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş’I de ziyaret eden Samir Adıgüzelli, Akdamar Adası’nda bulunan Akdamar Kilisesi’nin Peçenek Hıristiyan Türkler tarafından yapıldığını iddia etti. Adıgüzelli, “Geçen yıl ASİMDER’in Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Türklere ait tarihi Gök Mescit’te (camide) Cuma namazı kılma istekleri Ermenistan yöneticileri tarafından reddedildi. Nedeni ise, can güvenliğinin olmamasını öne sürdüler. Onlar buraya geldiğinde can güvenliğini bizler sağlıyoruz, ama iş bize geldiğinde can güvenliği yokmuş. Demek ki Ermenistan daha tam olarak bir devlet olmamış. Bu açıdan bizlerde Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporası olarak ASİMDER’e destek veriyoruz. Bizler hiç kimsenin ibadetine karşı değiliz. Ermenistan’ın Ağrı Dağı’nı haritalarından çıkarmasını ve toprak talebinden vazgeçmesini isteriz” dedi.
Van halkına ve ASİMDER’e kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden Adıgüzelli, Suruç katliamına da tepki gösterdi. Adıgüzelli, “Orada hayatlarını kaybeden bütün herkese Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diliyorum. Allah bir daha böyle şeyleri yaşatmasın” diye konuştu. 
ASİMDER Doğu ve Güney Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ise, bölgenin ve ülkenin dört bir yanından içten ve dıştan kurulmuş birçok tuzak olduğunu belirterek, “Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak birbirimizi çok severek sahip olmamız lazım. Suruç’ta meydana gelen katliamı kınıyorum. Şehit olan askerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme