Suruç Katliamı Van'da Kınandı

Bugün öğlen saatlerinde Suruç’ta meydana gelen patlamanın ardından birçok ilde protesto yürüyüşleri gerçekleştirildi.

İlhan Siyahtaş

Kobani’nin inşa çalışmalarına katılmak üzere Suruç’a giden SGDF’li gençlere yönelik yapılan bombalı saldırıyı perotesto etmek amacıyla HDP-DBP öncülüğünde kitlesel basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Fekiye Teyran Parkında bir araya gelen yüzlerce kişi katliamı yürüyüş ile protesto etti. Fekiye Teyran Parkından İkinisan Kavşağına kadar yürüyerek oturma eylemi yaparak Suruç katliamını protesto etti.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Halkların Demokratik Partisi İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, “ İnsanlık bir vahşete daha tanıklık etmiş oldu. Bizler bu vahşeti yapanları çok iyi tanıyoruz. Diyarbakır mitingine bombayı koyanlar ile Suruç’ta bu vahşeti yapanlar aynı zihniyettir. Bu katliamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ Bedeli ne olursa olsun Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına izin vermeyeceğiz” ve iki gün önce söylediği “ 6-7-8 Ekim olaylarını unutmadık “ açıklamasının hemen ardından gerçekleşmesi bir tesadüf değildir. Suruç’ta meydana gelen insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Herkes şunu bilsin ki halkımız bu vahşi saldırılara karşı kendi öz savunmasını geliştirebilecek düzeydedir” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Münir Aras, HDP Van Milletvekilleri Remzi Özgökçe, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları,  TUYAD-DER, GÖÇ-DER, MEYA-DER, BARIŞ ANNELERİ MECLİSİ, KJA, DBP GENÇLİK MECLİSİ, YÖDER, MHD, KESK, VADAY-DER, DİSK, KURDİ-DER ve halk katıldı.

HDP İl Eş Başkanı Dilekçi olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı diledi.

Beş dakikalık yapılan oturma eyleminin ardından yürüyüş olaysız bir şekilde son buldu.  

Bakmadan Geçme