Aksa Van Doğalgaz’dan Uyarı

Aksa Van Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürü Salim Çekici, doğalgazın doğru kullanılması durumunda son derece güvenli bir ekonomik yakıt olduğunu belirterek, vatandaşların doğalgaz yakıcı cihazlarının bakımlarını zamanında yaptırmaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Doğalgaz çalışmaları ile ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Aksa Van Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürü Salim Çekici, doğalgaz dağıtım işletmesinin önemli bir iş olduğunu ve bunun bilinci içerisinde olduklarını belirtti. Bu anlamda Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi olarak, personellerini sorumluluk konularında gerekli eğitimlere tabi tuttuklarını anlatan Çekici, “Böylece personelin uzmanlıkları artmakta ve gelişen piyasa koşullarına karşı bilgi ve tecrübeleri sürekli canlı kalmaktadır. Kalite birimimizin oluşturduğu eğitim planlarına göre Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği, Doğalgaz Piyasası Mevzuatı, müşteri ilişkilerinde iletişim teknikleri, ekip çalışması ve sinerji, ilkyardım, temel afet bilinci gibi teknik ve genel konularda da eğitimler alarak güncel konuları yakından takip edebilmekteyiz. Son on yılda yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye’de birçok ilde doğalgaz dağıtım ihaleleri tamamlanmış ve dağıtım şirketleri tarafından gaz arzları sağlanmaktadır. Oldukça yaygın kullanılan bir yakıt olan doğalgaz, doğru kullanıldığında son derece güvenli ve ekonomik bir yakıttır. Doğalgaz yakıcı cihazlarınızın bakımlarının zamanında yaptırılması, güvenli ve ekonomik gaz kullanımı için son derece önemli ve uygulanması zahmetsiz önlemlerdir. Kullanıcıların, bazı basit bilgi ve önlemlerle güvenli, ekonomik ve verimli gaz kullanımı son derece kolaydır. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu anlamda daha hassas davranarak, cihazlarının mutlaka bakımlarını yaptırmalılar” dedi.

“EN SON TEKNOLOJİK CİHAZLARLA ÇALIŞMAKTAYIZ”
Doğalgaz cihazlarının son derece modern teknolojilerin kullanıldığı cihazlardan oluştuğunu belirten Salim Çekici, doğalgazın Van ve binalara ulaşımında kullanılan hatların da en yeni teknolojiyle üretilmiş olduğunu kaydetti. Standartlara uygun ve uzman kadroların denetiminde projelendirilerek tesis edildiğini anlatan Çekici, “Yapısı gereği doğayla dost olması ve her yönüyle son kullanıcı için rahat bir yakıt olması sebebiyle bu enerji kaynağı ulusal bir politika olarak da ülkemizde sürekli desteklenmektedir. İlk senelerde yaşadığımız, binalarda gazın tesis edilmesi, kullanım koşulları ve uygulamalar sırasındaki sıkıntılar, doğalgazın kullanımı yaygınlaştıkça ve halkın bilinçlenmesiyle günümüzde artık bertaraf edilmiş duruma gelmiştir. Doğalgazın daha yaygın ve güvenli kullanımı için yapılan site toplantıları, bilgilendirici broşürler, reklam ve abonelik kampanyaları ile beraber Van Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen ortak çalışmalar her geçen gün doğalgaz bilinci ve taleplerini arttırmaktadır. Artık halkımız emniyetli ve verimli şekilde nasıl doğalgaz kullanacağını bilmektedir. Ancak buna rağmen firmamız abonelik işlemleri, gaz kullanım sözleşmeleri ve gaz açımları esnasında da doğalgazın güvenilir ve emniyetli kullanımı konusunda sürekli bilgilendirme yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme