Büyükşehir Belediyesi'nden Önemli Hizmet

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte bir ilki gerçekleştirerek meralarda otlatılan hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması için sıvat yaptırarak çiftçilere dağıttı.

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından meralarda otlatılan hayvanların temiz içme suyunun karşılanması için sıvat yaptırdı. Kentte ilk olan uygulama ile birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvanların içme suyu karşılanırken, sıvatlar ihtiyaçlar doğrultusunda kırsal mahallerde dağıtılacak. Belediye tarafından yaptırılan sıvatlar için Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bahçesinde program düzenlendi. Düzenlenen programa Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şerif Kayalık’ın yanı sıra çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Tanıtım programında konuşan Türk, Van’ın hayvan yetiştiriciliği bakımından Türkiye’de yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, hayvanların beslenmesinde meracılığın büyük önem arz ettiğini ve meralarda otlatılan hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanmasının da bu beslenme zincirinin çok önemli halkası olduğunu kaydetti. Van Büyükşehir Belediyesi olarak kırsala verdikleri öneme değinen Türk, belediye olarak şimdiye kadar çok sayıda çalışma yaptıklarını, bundan sonra da bu çalışmaları daha da yaygınlaştırarak her zaman çiftçinin yanında olacaklarını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama ile birlikte ilk etapta 600 adet içme suyu sıvat alımı gerçekleştirilirken, 480 adet içme suyu sıvatı ise DAP’tan temin edildi. Birbirlerine geçirmeli olarak tasarlanan sıvatlar, belirtilen alanlara konularak hayvanların ortak içme sularında kullanılacak.

Bakmadan Geçme