Yaralı Kuş Tedavi Altına Alındı

Van’da iki gün önce kedinin ağzından alınan yarılı kuş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yaralı kuşun müze personelleri tarafından kedinin ağzından kurtarıldığını belirten Van Müze Müdürlüğü Restoratörü Özlem Erdem, “Personel arkadaşlarımız, sabah işe geldiklerinde kedinin ağzından kurtarmışlar kuşu. Yavru olduğu söylenen kuşu bizler burada iki gündür tedavi ediyoruz. Sağda solda kazdığımız yerlerden çıkardığımız solucanları kuşa yedirmeye çalışıyoruz. Şimdi de kuşu yetkililere teslim edeceğiz. Umarım kuş, önce sağlığına sonrada doğaya kavuşur” dedi.
YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Lokman Aslan ise, özellikle son yıllarda vatandaşların gösterdiği ilginin mutluluk verici olduğunu söyledi. Merkez olarak yıllardır güçten düşmüş, yuvadan ayrılmış veya yaralı bir halde bulunan hayvanların tedavisini yaptıktan sonra tekrar doğal yaşama bıraktıklarını belirten Aslan, “Doğal Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile ortaklaşa Van Gölü havzasında yaralı veya güçsüz halde bulunan yaban hayvanlarını doğaya bırakmaktayız. Son zamanlarda da birçok yaban hayvanını tedavilerinin ardından doğaya bıraktık. Vatandaşların her türlü yaralı veya güçsüz düşmüş hayvanları bize müracaat etmeleri taktirde, bizler de merkez olarak bu yaban hayvanlarının tedavisini gerçekleştirip tekrar doğal ortama bırakıyoruz. Bugünde müze yetkilileri tarafından alınan yaralı kuş, bizlere teslim edildi. Bizde bunun tedavisini yaptıktan sonra tekrar kuşu doğaya bırakacağız. Ben özellikle vatandaşların bu konudaki ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme