Van Caddeleri Aydınlanıyor

Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı ana caddelerde yanmayan ve kenti karanlığa gömen sokak aydınlatma lambalarını Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) işbirliği ile değiştiriyor.

İlhan Siyahtaş

Cumhuriyet Caddesi ve diğer ana caddelerde yanmayan sokak aydınlatma lambaları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yenileniyor. Aydınlatma çalışmalarına Cumhuriyet caddesinde yanmayan lambaları değiştirerek başlayan ekipler kentin diğer ana arterlerinde de yanmayan lambaları değiştirerek caddeleri aydınlığa kavuşturacak.

Çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan VBB Fen İşleri Daire Başkanı Yalım Eryiğit, " Cumhuriyet caddesindeki mevcut yanmayan eski lambaları 160 woltluk LED lambalar ile değiştirdik. Cumhuriyet caddesinde bulunan direkler 38 adet Amerikan LED lamba taktık. Çalışmalarımız  ile Cumhuriyet caddesi hem karanlıktan kurtulacak hem de kent  aydınlık görünüm kazanacak.  Cumhuriyet caddesinde yaptığımız aydınlatma çalışması ana arterlerin tamamında devam edecek. Aydınlatma da kullandığımız lambalar Amerikan LED dediğimiz uzun ömürlü ve gün ışığı ile tasarruf edilebilinen lambalardır. Çalışmamızı VEDAŞ ile koordineli bir şekilde yapıyoruz. Bu yıl ana arterlerde bütün lambaların yanarak caddelerin aydınlanmasını sağlayacağız  " şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme