Başkalespor’da Hedef 3 Lig

Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) Van’ı temsil eden Başkalespor yeni sezonda 3. Lig’e yükselme hesapları yapıyor.

Rıdvan Can

Başkalespor Kulüp Başkanı Rıdvan Sarı, yeni sezon hazırlıkları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Hedefleri ve transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Sarı, futbolcularla ön görüşmeleri yaptıklarını belirterek, ‘‘Transferlerde acele etmeyeceğiz.  Takıma katkısı olmayan, koşmayan dış transfer yapmayacağız. BAL statüsü daha netleşmediği için transfer çalışmalarımıza bu nedenle başlayamıyoruz. Statü netleştikten sonra ihtiyaç duyduğumuz mevkilere transfer yapacağız " dedi.

 “3 Lig şansını yakalarsak geri çevirmeyiz”.

İç transfer çalışmalarını tamamladıktan sonra bütçeleri ölçüsünde ve Başkalespor’un yapısına uygun futbolcular transfer ederek yola devam edeceklerini kaydeden Sarı, “Biz bir proje takımıyız. Öyle çok büyük bütçelerimiz yok. Amatör ruh ve mütevazı bütçesi olan ama profesyonelce adımlar atmaya çalışan bir takımız. Köklü yapılanma konusunda ileriye dönük düşüncelerimiz var. Kendi alt yapımızdan yetiştirdiğimiz yetenekli başarılı oyuncuları profesyonel kulüplere satarak kulübümüzü ayakta tutma gibi düşüncemiz var. Tesisimizi tamamladık. İstikrarlı bir şekilde ekonomik bütçeyle A takımımızı belli bir hedefe taşıyacağız. Üst sırları kovalayan bir takım kuruyoruz.  3 Lig’e yükselme şansını yakalarsak bunu çok iyi değerlendireceğimize inanıyorum. Başkalespor’un kurumsallaşan, her branşta  başarılı sporcular çıkaran  profesyonel kulüp olma hayali var " dedi.

 “8 spor branşında faaliyet gösteriyoruz”

Başkalespor BAL’da mücadele yanında tesisleşme, altyapı çalışmalarına da büyük önem verdiklerini kaydeden Sarı, " Geçen sezon alt yapıda sistemi oturttuk. U-17'de şampiyon olduk. U-19' da şampiyonluğu averajla kaybettik. Futbol, basketbol ve voleybol branşlarında yaz spor okulu açtık. Amacımız Başkale’de gençleri sporla buluşturmaktır.  Kulüp olarak spor  branşında faaliyet gösteriyoruz. Van  amatör liginde   kendi tesisi olan ve tüm sporcularına hizmet veren kulüp olmanın gururunu yaşıyoruz. Ama bizim için bu yeterli değil. Çalışarak standartlarımızı yükselteceğiz.  Başkalespor Van’ın spor ve futboluna gelecekte önemli katkılar sunacak" diye konuştu.

Bakmadan Geçme