Başkale Kaymakamlığı 36 Aileyi Ev Sahibi Yapacak

Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), yardıma muhtaç 36 aileyi ev sahibi yapmak için çalışmalara başladı.

İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse’nin talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından tespit edilen evsiz, dul, engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç aileler için yaptırılan 36 adet 62 metrekarelik 2+1 evlerde sona gelindi. İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri aracılığı ile ilçe merkezi ve mahallelerde incelemeler yaptıklarını ve bu incelemeler sonucunda evi olmayan ya da evi oturulmayacak derecede hasarlı olan fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları belirlediklerini söyledi. İncelemeler sonucunda engelli vatandaşlara, dul bayanlara ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara öncelik verilerek bu vatandaşlar için ev yapım ve ev onarım projeleri yapılarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bildirdiklerini kaydeden Büyükköse, bakanlığın da bu talepler doğrultusunda incelemeler yapıp durumu uygun olan vatandaşların taleplerini kabul ettiğini belirtti. 
Başkale SYDV Müdürü Gökhan Karaman ise, Kaymakam Murat Büyükköse’nin talimatıyla 2015 yılı içerisinde Bakanlığa gönderdikleri projeler içerisinde 36 vatandaş için ev yapımı, 25 vatandaş için ev onarımı yardımı uygun görüldüğünü belirterek, “2014 yılında 39 ev yaptık ve 21 ev onarımı gerçekleştirdik” dedi.
Ev yardımı yapılan vatandaşlardan Sevdin İner ise, çocuğunun hasta olduğunu belirterek, “İşsizim, evimiz yoktu. Kaymakam Murat Büyükköse’den Allah razı olsun. Bizimle ilgilendi ve ev sahibi olmamızı sağladı. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme