İskelespor’dan Başkan Kaya’ya Çağrı

İskelespor’un tek gelir kaynağı ve antrenman sahası olan halı sahanın kapısına kilit vurulmasının kulübü ve sporcuları mağdur ettiğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'dan halı sahalarının tekrar açılmasını istediler.

Rıdvan Can

Van'da 1968 yılında kurulan ve o tarihten bu yana Van'a ve Vanlı gençlere spor'da hizmet eden, şampiyonluklar yaşayan, kendi imkanlarıyla bir dönem 3 Lig'de mücadele eden, Van'ın en köklü semt takımı olan İskelespor kapısına kilit vurularak kapatılan, tinercilerin mekanı haline gelen halı sahalarının açılmasını istiyor.

İskelespor tarafından yapılan yazılı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya çağrıda bulunularak şu ifadelere yer verildi: " Kulübümüz, bu yarış içinde her daim yer almıştır ve yer almaya da devam edecektir. Kulübümüz herhangi bir kuruma bağlı değildir. Ve dolayısıyla hiç bir geliri de yoktur. Günümüzde birçok spor kulübü belediyecilerce desteklenmektedir. Biz İskelespor kulübü olarak belediyemizden bir semt sahası talebinde bulunmuyor ve bizlere maddi destek olmasını beklemiyoruz. Çok zor şartlarda iskele mahallesinde yapmış olduğumuz antrenman ve gelir kaynağımız olan halı sahamızın tüm kira bedelleri ödenmesine rağmen tahliye edilerek kapısına mühür vurulmuştur. Halı sahamız spora ve sporcuya hizmet eden bir tesis iken şimdilerde tinerci yuvası haline gelmiştir. Halı sahamızı Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Bekir Kaya'dan geri istiyoruz."

Bakmadan Geçme