Ziraat Bankası’ndan TSO’ya ziyaret

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcıları Alparslan Çakar ve Ömer Baktır Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret ettiler.

Vansesi Haber Merkezi

Bölgede finans ve bankacılık konusunda incelemeler yapmak üzere Van’da bulunan Ziraat Bankası Üst yönetimi, çeşitli kurumlarla görüşmeler yaparak değerlendirmede bulunacaklar. Ziyaret çerçevesinde değerlendirme de bulunan Necdet Takva, Van’ın deprem sonrası bir toparlanma süreci yaşadığını belirterek “Ancak özellikle Van ekonomi dünyasının en büyük sorunu finansa erişimdir. Maalesef özel de ilimizin genel de bölgemizin bu sorunu henüz olumlu sonuçlanmamıştır. Oysa bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için önemli desteklerden biri finans kaynaklarına hızlı ve rahat erişimdir. Ancak bu konuda üyelerimiz maalesef mağdur edilmektedir. Ayrıca bölgenin kalkınması için bölgeler arası  gelir dağılımın sürdürülebilir ekonomik kalkınma programları ile desteklenmesi gerekir. Ülkede başlatılan çözüm sürecinin devamı olumlu seyir ediyor. Bu ortamın bozulmaması ve desteklenmesi gerekir. Bununla birlikte bölgede ekonomik olağanüstü hal ilan edilmeli. Çünki hepimiz biliyoruz ki Türkiye kalkınacaksa, tüm bölgeleriyle eşit kalkınmalıdır. Bölgemizdeki ekonomik sorun ülkenin ekonomik sorunudur” ifadesini kullandı.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Çakar ve Ömer Baktır değerlendirmelerinde “Ziraat Bankası Türkiye’nin en büyük bankasıdır. Bizde halka açılıyoruz. Daha çok halkımıza hizmet için çalışma yapıyoruz. Bu nedenle özellikle bölgede şube sayımızı artırmayı amaçlıyoruz. Açılacak Şube sayımızla daha çok işlem ve daha çok kişiye hizmet etmeyi planlıyoruz. Çiftçiler, KOBİ’ler, Genç Girişimcilere yönelik oldukça önemli çalışmalarımız var. Bizde kalkınmayı amaçlayan bir yönetim anlayışını benimsiyoruz” ifadesini kullandılar. 

Bakmadan Geçme