HDP'ye çıkınca Kaymakam İmamı Kızağa Çekti

HDP'li Kadri Yıldırım, Siirt Pervari'de bütün köyün HDP'ye oy vermesi sonrası kaymakamın köyün imamından köyü terk etmesini istediğini öne sürdü.

HDP Siirt Milletvekili Kadri YıldırımSiirt Pervari'de bütün köyün HDP'ye oy vermesi sonrası kaymakamın köyün imamından köyü terk etmesini istediğini öne sürdü.

"KÖYÜ TERK ET"

HDP'li Kadri Yıldırım, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, "26-27 Mayıs günleriSiirt Pervari ilçesi Doğan köyüne ziyarette bulundum. Amacım HDP projelerini anlatmaktı. Köy daha önce koruculuğun dayatıldığı ve PKK çatışma yaşanmasında can kaybının yaşandığı bir köydür. Fahri imamlık yapan Mehmet Emin İdin de toplantıya katıldı. Seçimde tüm oylar HDP'ye çıktı. Bunun üzerine Kaymakamlık bir resmi yazı yazarak imamın köyü terk etmesini istedi, aksi takdirde sonunun kötü olacağına ilişkin bildirimde bulundu. Camiye gitmemesi, bir daha namaz kıldırmaması isteniyor. Buna tepki gösteren köylüler, boş arazide Cuma namazı kılmıştır" diye konuştu.

"ASIL TEHDİDİ ONLAR YAPIYOR"

HDP'nin oy için halka baskı yaptığının iddia edildiğini hatırlatan Yıldırım, asıl tehdidi, baskıyı yapanın AKP adına ilçe kaymakamları, valiler ve karakol komutanları olduğunu söyledi. Mehmet Emin İdin'in resmi imam olmadığını, 14 yıllık fahri imam olduğunu dile getiren Yıldırım, AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'da imamlar üzerinde baskı kurduğunu savundu. AK Parti'nin bütün imamları oy deposu ve arka bahçesi olarak gördüğünü belirten Yıldırım, AK Parti'ye oy vermeyen, özellikle HDP'ye oy veren resmi veya fahri imamların büyük bir baskı ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

KÖYE YENİ İMAM

İmamların ya soruşturma geçirdiğini ya da görevlerine son verildiğini anlatan Yıldırım,Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ise kendisine bağlı imamlar hakkında bir işlem yapmadığını söyledi. Köye yeni bir imam atandığını dile getiren Yıldırım, ancak köylünün bunu kabul etmediğini vurguladı.

Bakmadan Geçme