2'nci Ordu Komutanı Suriye sınırında

2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Suriye sınırındaki Kilis'e geldi

2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Suriye sınırındaki Kilis'e geldi. Kentte son gelişmelere ilişkin bilgiler alan Huduti'nin denetleyeceği sınır birliklerine bugün de zırhlı araç ve personel sevkiyatı yapıldı.

Sabah saatlerinde askeri helikopter ile sınır hattındaki Kilis'e gelen Orgeneral Adem Huduti ve beraberindeki askeri heyet, 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası'nı ziyaret etti. 

Orgeneral Huduti, burada Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın da katıldığı toplantıda askeri yetkililer ile Suriye ve sınır hattında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Orgeneral Huduti ve beraberindekilerin öğleden sonra da sınır hattındaki hudut karakollarını denetleyeceği bildirildi.

SEVKİYAT SÜRDÜ

Öte yandan Suriye sınırındaki Kilis'e, dün ve önceki gün olduğu gibi bugün de zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'taki 2'nci Mekanize Piyade Taburu'ndan hareket eden TIR'ların üzerinde bulunan 10 obüs ve askeri personel, öğle saatlerinde Kilis'e ulaştı. Obüs ve beraberinde kente gelen askerlerin, Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki karakollar ile Elbeyli İlçesi'ndeki sınır hattındaki kritik noktalara konuşlandırılacağı öğrenildi.

Bakmadan Geçme