Valilik İnternet Sitesi Değişti

Yenilenen Van Valiliği İnternet Sitesi yeni tasarımıyla yayına başladı.

İlhan Siyahtaş

Van Valiliği'nin http://www.van.gov.tr  adlı internet sitesi yenilenerek hizmete girdi.  Van Valisi Mühir Karaloğlu döneminde farklı şekilde tasarlanan site Karaloğlu'nun Bursa'ya atamamasının ardından Konya'dan Van'a atanan Aydın Nezhi Doğan döneminde bir kez daha yenilen valilik internet sitesi Vali İbrahim Taşyapan'ın Van'a atanmasından yaklaşık 5 ay sonra yeni değişime uğradı.

Van mavisi rengin hakim olduğu internet sitesi sade ve estetik görünümü ile bilgiye hızlı erişim gibi kolaylar sunmayı amaçlayan mantıkla hazırlanan yeni sitede Van ve Van Valiliği etkinliklerini görsel temaları altta ön plana çıkıyor.  Sitede başlığında valiliğin kurumsal logosu  ve  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı yer alıyor.  Ana başlık altında Anasayfa, İdari Yapı, Valilik Genelgeleri, Van Rehberi, Protokol Listesi ve İletişim linkleri ve bağlı linkler bulunuyor. Sitenin sağ tarafında Vali İbrahim Taşyapan'ın fotoğrafı onun altında açılan bölümde ihale yönetim sistemi linki tıklandığında özgeçmişi, mesajı açılıyor. Van'ın tarih, kültür, doğa bilgileri görseller eşliğinde tanıtılıyor.

 Sitenin ana haber bölümünde  Vali İbrahim Taşypan'ın ziyaretleri, valilik çalışmaları, duyurular ve açıklamalar yer alıyor. 

Van Valiliği'nin yaptığı projelerin de yer alacağı sitede,Twiter ve facebook gibi sosyal medya yönlendirme linkleri de hizmet verecek.

Tamamlanma çalışmaları süren sitede Muhtar Bilgi Sistemi, Haber Arşivi  gibi linklerin yanı sıra yararlı linklerde yer alıyor.

Bakmadan Geçme