HDP'li Kadınlardan Star Gazetesine Kınama

Van'da HDP'li kadınlar, HDP Van Milletvekili HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Star Gazetesi tarafından cinsiyetçi bir söylem ile hedef gösterildiğini ileri sürülerek gazeteyi basın açıklaması yaparak protesto ettiler.

Vansesi Haber Merkezi

Star Gazetesi'nin, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a yönelik  "Susturun şu şirreti" başlıklı haberinin cinsiyetçi söylemle hedef gösterildiği belirtilen açıklamaya HDP'li il ve ilçe eşbaşkanları katıldı. HDP  Van İl Başkanlığı binasında  yapılan  basın açıklamasında Satar gazetesinin yaptığı haberin gazetecilik olmadığı ifade edildi.

HDP Tuşba İlçe Eşbaşkanı Hatice Can tarafından yapılan okunan  açıklamada, Star Gazetesi'nin tetikçilik yaptığı   ileri sürüldü.

Figen Yüksekdağ'ın siyasi kimliğinin yanı sıra kadın kimliğinin de hedef alındığına işaret eden Can, şunları söyledi: "  Saldırı HDP'nin kadın özgürlükçü politikasına, kadın özgürlüğüne ve HDP'li tüm kadınlara yapılmıştır. Kamu çıkarı için değil, bireysel çıkarları esas alan bir gazete tarafından Eş Genel Başkanımıza açık bir şekilde hakaret edilmiştir. Yapılan haberin kadın iradesine bir komplo niteliğinde olup, kadın siyasi iradesinin tamamına yapılmış bir hakarettir. HDP'li kadınlar olarak, erkek egemen zihniyeti siyasete müdahale eden ve tüm kadınları hedef alan hakaret ve şiddet dilini kullananları buradan bir kez daha kınıyoruz."

Bakmadan Geçme