VAN’DA ÇÜRÜYEN ARAÇLARA ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, çeşitli kaçakçılık olaylarında kullanıldıkları gerekçesi ile güvenlik güçleri tarafından bağlanan araçların milli servet olduğunu ifade ederek, 88 aracın Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından hurdaya çıkartıldığını söyledi.

Maliye Bakanlığı Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri (TASİŞ) Van Müdürlüğü sundurma ve otoparklarına konulan yüzlerce araç, çürümeye terk edildi. Yıllardır Van TASİŞ Müdürlüğü parklarında bulunan ve mahkemelerini beklerken çürüyen araçlar, trafiğe çıkamayacak duruma geldi. Araçların büyük çoğunluğunun lastikleri patlarken, kaporta ve aksesuarları da bakımsızlıktan çürüyüp döküldü. Yediemin otopark alanındaki araçların, mahkemelerin sonuçlanması beklenirken hurdaya döndüğü bildirildi. Otoparka 10 yıldan fazla bekleyen araçların olduğu belirtilirken, TASİŞ parklarında bekletilen araçların yaklaşık yüzde 90'ının uyuşturucu kaçakçılığı suçundan ele geçirildiği öğrenildi.
Konu ile ilgili İHA muhabirine makamında açıklamalarda bulunan Emin Tuğrul, çürümeye terk edilen araçlara artık bir çözümün getirilmesi gerektiğini belirtti. Çürümeye terk edilen araçların affedilmesi konusunda çağrıda bulunan Tuğrul, ”Yakalanan bu araçlar vatandaşı tamamen iflasa götürüyor. Çünkü o araçların orada yıllarca bekletilmesinden dolayı otopark ücreti aracın iki katına çıkıyor. Vatandaşta bir yandan aracına mı yansın öte yandan ödeyeceği otopark parasına mı. Milli servet olduğu yerde çürüyor. Bunu her defasında dile getirmemize rağmen, Başbakan başta olmak üzere bir çok yetkili mevkiye bildirmemize rağmen, bir türlü çözüm alamıyoruz. Zaten araçlar tamamıyla bitmiş durumda. Açılan ihalelere de sadece hurdacılar giriyor. İşine yarayan tek tük araç olursa onu satıyor. Ama çoğunu hurdaya veriyorlar. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun 10 yıl içerisinde aldığı araç sayısı 88 bunların çoğu eski ve hurdaya çıkan araçlardır. Bizim artık dilimizde tüy bitti. Milli servetin çürüdüğünü, bu şekilde ülke ekonomisine zarar verildiğini defalarca söylememize rağmen maalesef yine ses seda yok. O yüzden vatandaşımızda umudunu kesmiş durumda” dedi.

Bakmadan Geçme