Milli Tekvandocular Avrupa Şampiyonu

Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası’nın üçüncü ve son gününde milli sporcular, 3’ü altın olmak üzere 14 madalya kazandı. Türkiye, şampiyonayı 10’u altın olmak üzere 29 madalya ile tamamlayarak takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından organize edilen ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Tekvando Pumse Şampiyonası’nda yaklaşık 30 ülkeden 440 civarında sporcu mücadele etti. Şampiyonaya 46 sporcuyla katılan Türkiye, son gün yapılan müsabakalarda 3’ü altın, 6’sı gümüş ve 5’i bronz olmak üzere 14 madalya kazandı. Türkiye, son gün elde ettiği madalyalarla şampiyonayı 29 madalya ile tamamladı. Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda 10 altın, 11 gümüş ve 8 bronz madalya kazandı. Bu sonuçla ay-yıldızlı sporcular, genel klasmanda şampiyonluğu elde etti.

Şampiyonanın son gününde, 30 yaş üstü erkekler takım kategorisinde Kemal Yılmaz, Mustafa Yılmaz ve Güray Türk’ten oluşan takım, 18-30 yaş arası bayanlar takım kategorisinde Fatma Törehan, Elif Aybüke Yılmaz ve Sümeyye Ahi’den oluşan takım ile serbest stil 12-17 yaş karışık takım kategorisinde İlayda Aktay, Gülsena Karakuyulu, Oğuzhan Mustafa Örnek, Enes Doğuhan Bilgin ve Canberk Karakaya’dan oluşan takım altın madalya kazandı.

51-60 yaş erkekler kategorisinde Teyfik Çelik, 65 yaş üstü erkekler kategorisinde Aşkın Kahveci, 61-65 yaş bayanlar kategorisinde Sevgican Yalçın, 30 yaş üstü bayanlar takım kategorisinde Safiye Yalçın Türk, Meryem Yavuz ve Serim Olgun Kahveci’den oluşan takım, 15-17 yaş bayanlar kategorisinde Büşra Özden, Elif Döşüçukur ve Buket Şahin’den oluşan takım ile yıldız erkekler kategorisinde Yiğit Kemal Yılmaz, Zihni Berkay Emiral, Cem Kortan Uyar’dan oluşan takım gümüş madalyanın sahibi oldu.
51-60 yaş bayanlar kategorisinde Suna Dilber, 18-30 yaş erkekler takım kategorisinde Seyyid Burhaneddin Fırat, Ali Kemal Ustabaş ve Habip Okçu’dan oluşan takım, 15-17 yaş erkek takım kategorisinde Muratcan Akkaya, Yasin Çeken ve Ahmet Çifçi’den oluşan takım, yıldız bayan takım kategorisinde Sude Yener, Kayra Destan ve Buse Yavuz’dan oluşan takım ile serbest stil 18 yaş üzeri karışık takım kategorisinde Emirhan Muran, Fatma Törehan, Murat Sarıkuş, Ebru Taşkın ve Serdar Can’dan oluşan takım bronz madalyayı boynuna geçirdi.

ŞAHİN: “BAYRAĞIMIZI EN ZİRVEYE DİKTİK”
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şahin, “Şampiyonayı 29 madalya ile tamamladık ve takım sıralamasında Avrupa’nın zirvesine çıktık. Sporcularımız, Sırbistan’da defalarca İstiklal Marşımızı çaldırdı. Belgrad’da bayrağımızı en zirveye diktik. Federasyon olarak katıldığımız her organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm antrenör ve sporcularımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme