Erdoğan'dan CHP'ye kritik koalisyon mesajı!

AK Parti - CHP koalisyonu için sular ısınmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na koalisyon mesajı gönderdiği iddia edildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Meclis Başkanlığı ile koalisyon hesapları ayrıdır'' dedi ama AK Parti - CHP koalisyonu meclis kulislerinde sıkça duyulma başladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon için CHP liderine mesaj gönderdiği, o mesajda"Anayasal çizgilerimde kalacağım. Koalisyon hükümetine zorluk çıkarmayacağım" dediği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün haberine göre, MHP ilekoalisyon ihtimalinin düşmesi ve yapılacak bir erken seçimde Kürt oylarının daha da kaybedilebileceği endişesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti- CHP koalisyonuna sıcak bakmaya başladığı belirtildi.

'ANAYASAL ÇİZGİLERİMDE KALACAĞIM'

Erdoğan'ın bir aracıyla, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılacak koalisyonla ilgili güvence verdiği, "Anayasal çizgilerimde kalacağım, koalisyon hükümetine zorluk çıkarmayacağım" dediği iddia edildi.

ERKEN SEÇİMİ ENGELLEMEK İÇİN...

Bu son gelişmeyi başkent kulislerinde Cumhurbaşkanı'na yakın bir ismin dillendirdiği, AK Parti- MHP kolay olur. Ancak erken seçimi engelleyecek, sorunları çözecek formül AK Parti- CHP koalisyonu olur dediği öne sürüldü.

Ayrıca, AK Parti- CHP koalisyonunun Davutoğlu'nun da parti içinde elini güçlendireceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme