Afad Uyardı Deprem Aktivitesi Devam Ediyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilgi paylaştı ve bölgedeki artçı deprem aktivitesinin devam ettiğini bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilgi paylaştı ve bölgedeki artçı deprem aktivitesinin devam ettiğini bildirdi.

AFAD–Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Van’ın merkezinde, 24 Haziran saat 01.35’te Mw=4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sonraki saatlerde bölgede büyüklükleri 1.8 ile 3.2 arasında değişen 5 artçı deprem gerçekleşti. Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, 0.9 kilometre ile Mollakasım Köyü olduğu tespit edildi. Depremin dış merkezine 25 km uzaklıktaki Merkez-Van istasyonunda en yüksek ivme değeri K-G yönünde 8.96 gal olarak ölçüldü.

Yer kabuğunun 30.45 kilometre altında gerçekleşen deprem sonrası AFAD Van’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 3G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak olumsuz herhangi bir ihbarın olmadığı tespit edildi. Deprem, Van il merkezi ile ilçelerin yanı sıra yakın çevrede de hissedildi. Bölgedeki artçı deprem aktivitesi devam ediyor. 

Depremlerin afad.gov.tr ve deprem.gov.tr adreslerinden, 7 gün 24 saat, anlık olarak takip edilebileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme