İsrail İçişleri Bakanının eşinden Obama’ya ırkçı şaka

ABD ile stratejik ilişkilerden de sorumlu olan İsrail İçişleri Bakanı Silvan Şalom ile evli olan Judy Şalom, Twitter hesabı üzerinden ABD Başkanı Barack Obama hakkında yaptığı ırkçı şaka nedeniyle özür diledi. Şalom, “Obama kahvesini bilir misiniz? Siyah ve zayıf olur” şeklinde attığı tweet’i silerek özür diledi.

Twitter’da 74 bin 400 takipçisi olan Judy Şalom-Nir Mozes, “Obama kahvesini bilir misiniz? Siyah ve zayıf olur” şeklinde bir tweet attı. Twiiter’in çalkalanmasına neden olan Şalom, kendisine yöneltilen ‘ırkçılık’ suçlamaları ve kınamalar nedeniyle yazdığı yorumu sildi. Bakan eşi daha sonra @JudyMozes adlı hesabından “Bu bir arkadaşımın bana anlattığı aptal bir şakaydı, özür dilerim” yorumunu yazdı. Doğrudan Obama’ya da seslenen Şalom, “Başkan Obama, duyduğum bu uygunsuz şakayı yazmamalıydım. Ben insanları ırk ve dinlerini gözetmeksizin seven biriyim” ifadelerini kullandı. Şalom, “Attığım tweet yüzünden her kimseyi incittiysem özür dilerim. Umarım eşim bu yaptığımı duyduğunda benden boşanmaz” diye de ekledi.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun genel başkanlığını yaptığı İşçi Partisi üyesi ve kabinenin içişleri bakanı olan Silvan Şalom aynı zamanda ABD ile stratejik ilişkilerden de sorumlu. Silvan Şalom’un eşi ise İsrail’de en çok satan Yediot Aharanot gazetesine sahip Meziot ailesinin bir üyesi. Haftalık radyo programı sunan Judy Şalom aynı zamanda bir dizi televizyon programlarına da katılıyor. Facebook ve Twitter’da sürekli olarak sosyal ve politik konulardaki eleştirilerini paylaşan Judy Şalom, İsrail solunu vatansever olmamakla eleştiriyor. Başbakan Netanyahu da Şalom’un eleştiri oklarını sürekli olarak yönelttiği isimlerden biri.

Bakmadan Geçme