Tahşiyecilere kumpas iddiasında 4 kişi tutuklandı

Tahşiyeciler soruşturmasında “sahte delil üretmek” iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 13 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Tahşiyeciler isimli guruba kumpas kurulduğu iddialarına ilişkin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 2. Dalga operasyonunda 20 kişi gözaltına alınmıştı.

‘Paralel yapı’ iddialarına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 20 kişiden 7'si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmış, 13'ü ise mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğinde sorgularına devam edilen 13 şüpheliden 9'u serbest bırakıldı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI
Hakimlik şüphelilerden o dönemde Başkomser olan Yasin Koyuncu, Emniyet Amirleri Ufuk Yıldırım ve Ekrem Çelik ile Komiser Yardımcısı Selçuk Ocakatan'ın tutuklanmasına karar verdi. Hakimliğin kararı ile Tahşiye Kumpas iddialarına ilişkin tutuklu sayısı 13'e çıktı.

9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma kapsamında daha önce aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski Emniyet Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ünde bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

Bakmadan Geçme