EDREMİTSPOR ÇİM SAHAYA KAVUŞUYOR

Van 1. Amatör Küme’nin yeni takımı Edremitspor kendi imkânlarıyla çim saha yapıyor.

Rıdvan CAN

Van 1. Amatör Kümeye çıkan Edremitspor yeni sezonda Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne (BAL) yükselmeyi hedefliyor.
Van 2. Amatör Ligi’ni namaglup şampiyon olarak tamamlayarak 1. Amatör Ligine çıkan Edremitspor Kulübü Başkanı genç iş adamı Ahmet Bilici Van’da kendi sahasını kendi imkanlarıyla yapan ilk amatör kulüp olacaklarını söyledi.
Şampiyonluk kupası verilememesi nedeniyle kupalarını kendilerinin yaptırdığını belirten Bilici, ‘’Şampiyonluk kupasını nasıl kendimiz yaptırdıysak, kendi çim sahamızı da kendimiz yapıyoruz’’ sözleriyle ilgililere sitemde bulundu.

“Hedefimiz önce BAL Ligi sonra 3. Lig”
Çim saha çalışmalarının devam ettiğini belirten Bilici, “Kurum takımı olmayan Edremitspor kendi çim sahasını kendi imkânlarıyla yapıyor. Çim sahamızın drenaj, altyapı çalışmaları tamamlanmasının ardından çim ekimi yapıldı. Edremitspor’u planlı, programlı yapılanma içerisinde 3. Lig’e hazırlıyoruz. Hedefimiz önce BAL Ligi sonra da 3. Lig’dir. Tesisleşme yönünde önemli projelerimiz var, bunları da zaman içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Van gibi büyükşehir olan koca bir kentte maalesef 2 çim saha var. O nedenle ilk aşamada Edremitspor Sportif Direktörü Erhan Sağdinç’e ait arazi üzerinde çim saha yapılmasını uygun gördük. Hedefimiz Van’a profesyonel takım kazandırmak, Türk futboluna Van’dan başarılı futbolcular yetiştiren kulüp olmaktır. Hedeflerimize çalışarak ulaşacağımıza inanıyorum. Kulübümüze büyük destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

“Edremitspor profesyonel kulüp olma yolunda”
Edremitspor’u tesise kavuşturmak ve geleceğe hazırlamak için öncelikle altyapı projesi hazırladıklarını belirten Edremitspor Sportif Direktör Erhan Sağdinç, “Profesyonel kulüp olma azmiyle çalışıyoruz. Hedefimiz öncelikle BAL Ligi. 30 kişilik futbolcu kadrosu, bayan futbol takımı, altyapıya önem veren anlayışla Edremitspor profesyonel kulüp olma yolunda ilerliyor. Yapılacak transferlerle BAL Ligi’nde mücadele edebilecek takım oluşturuyoruz. Antrenmanlarımızı şimdilik Bostaniçi’nde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait suni çim sahada gerçekleştiriyoruz. Başkanımız ve kulüp yönetimimizin destek ve gayretleriyle mülkiyeti şahsıma ait arazide Edremitspor’a kendi imkanlarımızla çim saha yapıyoruz. Sahanın altyapısı, çim ekimi tamamlandı. Antrenmanlarımızı, maçlarımızı kendi sahamızda yapacağız. Amatör kulüp olmanın ötesinde profesyonel kulüp anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Van 1.Amatör Küme de misafir takım olacağız’’ dedi.

Bakmadan Geçme