Van’da İlk Teravih Namazı Kılındı

Van’da Ramazan ayının başlamasıyla ilk teravih namazı kılındı.

Van’ın en büyük camisi olan Ulu Camide, Ramazan ayının ilk teravih nazmı kılındı. 7’den 70’şe camiye akın eden vatandaşlar teravih namazı kılmak için aynı saflarda namaza durarak dua etiler. Teravih namazı kıldıktan sonra çıkışta açıklama yapan Ulu Cami imam hatibi Osman Güven, ”Ramazan-ı Şerife tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bütün Müslüman coğrafyaya barış huzur ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.
Eren Işık adlı vatandaş ise, “Ramazan ayı tüm Müslüman âlemine, Mezopotamya’dan Anadolu’ya ve Ortadoğu’ya hayırlı olmasını yüce rabbimden diliyorum. İnşallah bu Şehr-i Ramazanın Ortadoğu’ya, Anadolu’ya, Mezopotamya’ya, tüm İslam âlemine kardeşliği, barışı ve huzuru getirmesini temenni ediyorum. Bu ramazan ayının tüm İslam eleminde en şeffaf ve temiz bir şekilde geçmesini yüce rabbimden gönlümce temenni ediyorum” dedi.
Eyüp Abukan adlı vatandaş da, “Yüce mübarek ayımızın tüm âlemi İslami hayırlı olmasını yüce Allahtan diliyorum. Daha nice hayırlı ramazanlara Allah sıkıntıda olan alemi İslami bu içinde olduğu zilletten, zulümden, mahrumiyetten kurtarsın” diye konuştu.

Bakmadan Geçme