16 ilde Cemaat operasyonu

Tahşiye kumpası operasyonu kapsamında 20 polis gözaltına alındı.

Tahşiyecilere kumpas kurulduğu iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 16 ilde operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında 20 polis hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi. Tahşiyecilere ait sohbet evinde bulunan el bombalarında parmak izleri olduğu iddia edilen polisler hakkında da gözaltı kararı var.

Tahşiye isimli Nurcu gruba kumpas kurulduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon gerçekleştirildi.

 

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu soruşturma kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı var. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü 16 ilde bu sabah operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 20 kişi hakkında gözaltına alındı.

GÖZALTI LİSTESDİNDE O POLİSLER VAR

 

Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Tahşiye Grubu'nun İstanbul Bahçelievler'deki sohbet evine bomba koyduğu iddia edilen polisler olduğu öne sürüldü. Gözaltı kararı olan polislerin parmak izlerinin evde bulunan bombalar üzerinde çıktığı belirtilmişti. Ev sahibi de kendisinin banyoya girdiği sırada arama yapan polislerin bombaları birden kanepenin üzerine dizdiğini evde kesinlikle bomba bulunmadığını belirtmişti.

İSTİHBARAT POLİSLERİNE GÖZALTI KARARI

 

Ayrıca 2010 yılında Tahşiyecilere yönelik operasyonun alt yapısını gerçekleştiren İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden polisler hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

GÜLEN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz aralık ayında soruşturma ile ilgili gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dosyada bir numaralı şüpheli olduğu belirtilen ve Tahşiyecilere yönelik operasyonun talimatını verdiği kaydedilen Fethullah Gülen hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Odatv.com

Bakmadan Geçme