Eşini uykuda boğarak öldürdü

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bunalıma giren şahıs, iki çocuk annesi karısını uykuda boğarak öldürdü.

Olay bu sabah saat 05.30'da Terzialiler Mahallesi Yeşilkuyu Sokak'ta meydana geldi. Evde 3 yıldır kiracı olarak kalan Ağrılı inşaat işçisi ve iki çocuk babası Ali Rıza Y. (29), eşi Menekşe Y'yiı (26) uykusunda boğarak öldürdü. Ali Rıza Y. saat 06.30'da 155'i arayarak, "Eşimi öldürdüm, gelin beni alın" diyerek kendini ihbar etti. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Menekşe Y.'nin öldüğü belirlendi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken, savcılığın yaptığı ön otopsi sonrasında kesin ölüm nedeninin öğrenilmesi için cenaze Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazenin, otopsiden sonra genç kadının akrabaları tarafından alınarak, memleketi Ağrı'da toprağa verileceği öğrenildi.

Gazetecilere olayı anlatan av sahibi Fikret Seçkin, "Biz üst katta oturuyoruz. Sabahleyin polisler geldiğinde ne olduğunu öğrendik. İyi bir aileydi. Nasıl oldu biz de anlamadık. Ben Fethiye ilçesinde oturuyorum. Arada sırada geliyorum. Kiraya vermemdeki amaç, ışık yansın diye. Çocuklarına dedelik yapıyordum. Çok yardımım dokundu. Olayı hala anlamış değilim. Çocuklarına, eşine ve kendisine yazık oldu" dedi.

Olayda hayatını kaybeden Menekşe Y.'nin 1 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğu akrabalarına teslim edildi. Polis, Ali Rıza Y.yi gözaltına alarak sorgulamak üzere emniyete götürdü. Şahsın, yapılacak sorgulama sonrası adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Çiftin yakın akrabaları sorulan sorulara cevap vermezken, evin içinde bulunan çocukların eşyalarını teslim alarak uzaklaştılar.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme