Van Gölü'nde Kaybolan Balıkçı 3 Yıldır Bulunamıyor

Gevaş'ta Van Gölü'nde çıktığı balık avında, fırtına nedeniyle sandalı alabora olunca kaybolan Mustafa Avcı'dan 3 yıldır haber alınamıyor.

Rıdvan CAN

Gevaş'ta 3 yıl önce Van Gölü'nde çıktığı balık avında, fırtına nedeniyle sandalı alabora olunca gölün sularında kaybolan Mustafa Avcı, tüm aramalar rağmen bulunamazken, ailesi, en azından bir mezarının olması için yetkililerden yeniden göl sularında arama yapılmasını istiyor.

 ARAMA SONUÇ VERMEDİ

Gevaş'a 48 kilometre uzaklıktaki İn Mahallesi'nde yaşayan ve balıkçılıkla uğraşan evli 35 yaşındaki Mustafa Avcı, 4 Mart 2012 yılında sandal ile balık avına çıktı. Bir anda çıkan fırtına nedeniyle Avcı'nın sandalı alabora oldu. Avcı'nın sadece 'imdat' çığlıkları komşu köyler tarafından duyuldu. Ailesinin olayı jandarmaya haber vermesinden sonra arama kurtarma ve sahil güvenlik ekipleri olay yerine geldi. Havadan helikopterle, gölden teknelerle başlatılan arama çalışmalarına vatandaşlar da katıldı. Günlerce süren aramalara rağmen Mustafa Avcı'ın cansız bedenine ulaşılamadı.

KIZINI BİLE GÖREMEDİ

Ekipler arama çalışmalarına son verirken, Avcı'nın ailesi olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen kendi çabalarıyla arama çalışmalarına devam ediyor. Teknelerle Van Gölü'nün etrafını dolaşan aile bugüne kadar ne Avcı'ya ne de sandalına ulaşabildi.  Ağabey Agit Avcı, kardeşini bulabilmek için umutla arama çalışması yaptıklarını belirterek, " Kardeşimi 3 yıldır arıyoruz. Fakat hiçbir ize rastlamadık. O kaybolduktan sonra eşi doğum yaptı ve bir kızı oldu. Kızını bile göremedi. Başbakana, milletvekillerine bütün yetkililere sesleniyorum. Tek ricam bir daha arama yapılsın ve kardeşimin cansız bedeni bulunsun hiç olmazsa  bir mezarı olsun. Bütün ailemiz  her gün kahroluyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme