Özsökmenler: Herkesin Vekili Olacağız

7 Haziran seçiminde HDP’den Van Milletvekili seçilen milletvekilleri mazbatalarını aldı. HDP Van Milletvekilleri Yurdusev Özsekmenler “Bize oy versin vermesin, hangi nedenden dolayı oy vermiş olursa olsun biz herkesin vekili olacağız”

İlhan Siyahtaş

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Van’dan milletvekili seçilen HDP adayları Van Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Van’da da yüzde 74’lük bir oranla 7 vekilini kazanan HDP milletvekilleri Van Adliye Sarayı’nda bulunan İl Seçim Kurulundan mazbatalarını alan milletvekilleri elde ettikleri başarında dolayı Van halkına teşekkür etti.

 HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Yurdusev Özsekmenler, Adem Özcaner, Tuba Hezer, Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe YSK İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, Hâkim İsmail Sak ve YSK üyesi hâkim Tarık Fıratköroğlu’nun elinden mazbatalarını alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitme yolunda adım attılar.

 “Bölgede bu mesleği yürütmek çok zor”

 Mazbata töreninden sonra YSK İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk’le biraz sohbet eden HDP’li vekiller hâkim ve savcıların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Öztürk, daha önceleri dar ve küçük olan savcı ve hâkimlerin odalarında düzenlemeye gidildiğini belirterek,  “O kadar çok dava açılıyor ki işlerimiz haddinden fazla yoğun ve yorucu oluyor. Bu yüzden de bölgede bu mesleği yürütmek çok zor” şeklinde konuştu.

 “Van halkına  layık olmaya çalışacağız”

Mazbatalarını alan HDP’li vekiller adına adliye kapısında kısa bir açıklama  yapan HDP Van Milletvekili Yurdusev Özsekmenler, elde ettikleri başarından dolayı Van halkına teşekkür etti. Özsekmenler, “Bu mazbatalarda il örgütlerimizin, ilçe örgütlerimizin, belediye başkanlarımızın, mahalle meclislerimizin ve halkımızın büyük bir emeği var. Biz mazbataları onların adına alıyoruz. Bundan sonra Van halkının bize gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacağız. Bize oy versin vermesin, hangi nedenden dolayı oy vermiş olursa olsun biz herkesin vekili olacağız” diye konuştu.

“Bütün sözlerin arkasındayız”

Seçim sonrası tartışma konusu olan partilerle koalisyona girilmesi konusuna değinen Özsekmenler, “Parti meclisimiz Ankara da toplandı. Bütün gelişmeleri ve olasılıkları yakından takip edip ve raporlaştırıp MYK’ya gönderdi. Aynı zamanda MYK’mızda toplandı. Bütün olasılıkları gözden geçirdi. Bunların hepsini sonuç bildirgemizde gayet net bir şekilde yazılıdır. Biz seçimlerden önce verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Seçim bildirgemizde yazılan ilkeler çerçevesinde yapıcı olmaya, barıştan ve demokrasiden yana bir hükümetin kurulması için elimizden gelenini yapacağız. Bu konuda da yetkiyi eş başkanlarımıza verdik” dedi.  

Bakmadan Geçme