Koalisyon ve Erken Seçimden Kormayın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin genel merkezine gelişi sırasında soruları yanıtladı. Demirtaş, 'Bizim Sayın Erdoğan'la kişisel bir husumetmiz yok' dedi. Çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Demirtaş, "Silahlar konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı'da hazır bekliyor" diye konuştu.

 

Yüksek sorumluluk aldığımızın farkındayız. Çözüm süreci Türkiye'nin geleceği açısından en önemli konu. Çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmelidir. Yeni Anayasa için Meclis'te adım atmaya hazırız. AKP umarım gerekli dersleri çıkarır. Elimizi taşın altına koymaya hazırız.
 
-Bir kez daha İmralı'ya gitmek için değerlendirme yapacak arkadaşlar.
 
-AK Parti, demokratik parlamenter sistemin geliştirilmesi için bir iç hesaplaşma yaparsa iyi olur.
 
ERDOĞAN'A KARŞI KİŞİSEL HUSUMETİMİZ YOK
 
Cumhurbaşkanı milletvekilleri ile görüşebilir bunlar son derece doğal ilişkilerdir. Bütün bu tartışmaları parlamentoya mal etmek giderek açık bir tartışma yürütmek herkes için hayırlı olur. Bizim sayın Erdoğan'a karşı ne kişisel tutumumuz ne husumetimiz vardır. Anayası ihlal eden, hukuku, adaleti ihlal eden bir cumhurbaşkanı her zaman bizden eleştiri alacaktır. Ancak kendi sınırları içine çekilen, siyasetin önünü açmaya çalışan bir cumhurbaşkanı bizden destek görecektir.
 
-Sıkı bir muhalefet yapmaya hazırlanıyoruz. Halkın bize iktidar görevi vermediğinin farkındayız. 
 
-Biz kadrolarımızla Türkiye'yi yönetecek güce sahibiz. Ancak gerçekçi olmak lazım halkın bize verdiği destek bunu getirmiyor.
 
-Herkesin içi rahat olsun. Koalisyonlardan korkmayalım. Erken seçimden de korkmayalım. İlan edilmemiş bir seçim sonucu varken erken seçim şu an konuşulacak bir konu değil.
 
-Koalisyon Cumhurbaşkanlığı çatısı altında kurulmaz.
 
BAŞKA PARTİLERLE TEMAS OLDU?
 
-Hayır. Seçilen milletvekilleri birbirlerini arıyor. Onun dışında resmi ve gayriresmi bir temasımız yok.
 
-(Dışarıdan destekli CHP hükümeti olur mu?) sorusu üzerine Demirtaş şöyle konuştu: Tartışmalar bir başlasın. Ziyaretler bir başlasın. Kapımız herkese açık. Hiçbir fikre, öneriye peşinen kapalı değiliz. 
 
HDP'NİN ARKASINDAKİ İRADEYE HAKARET EDİLMEMELİ
 
-(MHP sorusu üzerine) İlle bizimle koalisyon yapsınlar diye hiçbir partiyi zorlayacak değiliz. Partimizin meşruiyetini sorgulayan, hakaret eden yorumları kabul etmiyoruz. Onların meşruiyeti neyse bizimde meşruiyetimiz odur.Ne bir fazla nede nede 1 eksik... Milletin iradesi üstünde irade yok diyenler HDP'nin arkasındaki halk desteğine nasıl hakaret etme hakkını kendilerinde buluyorlar.
 
-AKP ile ilgili söylediklerimizin arkasındayız.
 
İMRALI ZİYARETİ FAYDALI OLUR
 
Çözüm süreci koalisyon kurulduktan sonra işlemeye devam edecek. İmralı ziyareti faydalı olur. Sayın Davutoğlu’nun belirttiği sorumluluklarımızın arkasındayız. Çözüm sürecinde nereye geldiğimizi kendisi de biliyor, gizli kapaklı değil. Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır. Silahlar konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı da hazır bekliyor. Buyrun yarın İmralı’ya gidiyoruz. Biz barış için halkımıza söz verdik. Bu konuda samimiyiz.

Bakmadan Geçme