Demirtaş: Birlikte daha iyisini başaracağız

Seçim başarısından dolayı HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı kutlayan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, “Birlikte iyi salladık diye düşünüyorum” dedi. Demirtaş da “Hep birlikte daha iyisini başaracağız” şeklinde karşılık verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş ile Atatürk Havalimanı’ndan Ankara’ya hareketinden önce VIP Salonu’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Ankara’da bugün seçim koordinasyon, yarın Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarını yapacaklarını, ertesi gün de bütün adaylar ve seçilen arkadaşlarıyla bir araya geleceklerini anlatan Demirtaş, bu toplantılarda, seçimin sonuçlarını ve geleceğe dair planlamalarını ele alacaklarını söyledi.

Demirtaş’ın açıklaması şöyle:

‘İstikrarsızlığa izin vermeyeceğiz’

“Bütün bu gelişmeleri değerlendireceğiz. Seçim sonuçlarını geleceğe dair planlamalarımızı tartışacağız. Partimizin yetkili kurulları tamamını masaya yatıracak. Biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. Türkiye’de kaosa, gerilime, güvensizliğe, istikrarsızlığa izin vermeyeceğiz.

“Net olduğumuz durum şudur; biz AKP’li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar bütün bunları tartışacağız, Fakat toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, bir görev vermiş aslında. Teamüller gereği de bunun ilk seçenek olarak tartışılması lazım.

“AKP,CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir doğal olarak. Bütün teamüller de bunu gerektirir. Toplum da oy verirken bunu istemiş oldu. Halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirerek bir şeye işaret etmiş oldu. Bu tartışmalar nasıl yürüyecek bir izleyelim bakalım.Bizim HDP olarak halkın omzuna yüklediği görevin ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkesin bilmesi lazım.”

Bir gazetecinin “Size bir koalisyon teklifi gelirse ne yapacaksınız?” sorusuna Demirtaş, “Tamamını sonra gelirse tartışırız. Bakarız arkadaşlar” karşılığını verdi.

Pavey, Demirtaş’ı kutladı

Demirtaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile VIP Salonu önünde karşılaştı.

Seçim başarısından dolayı Demirtaş’ı kutlayan Pavey, “Birlikte iyi salladık diye düşünüyorum” diye konuştu. Demirtaş da “Umarım her şey daha iyi olacaktır. Hep birlikte daha iyisini başaracağız” şeklinde karşılık verdi.

Bakmadan Geçme