TSO, Sonuçlar Hayırlı Olsun

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili mesaj yayınladı. TSO mesajında halkın iradesinin sandığa yansıdığı vurgulanarak “ Ülke genelinde seçimlere katılımın yüksek olması da ayrıca sevindirici olmuştur” ifadesine yer verildi.

Vanesi Haber Merkezi

TSO 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Yönetim kurulu imzasıyla yayınlanan mesajda, “Pazar günü yapılan seçimler ile ilimiz 8 milletvekili kontenjanı için sandık başına giderek tercihini belirlemiştir. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yaklaşık % 85 oranında katılım gerçekleştiren halkımız, demokrasinin temel gereği olan seçimler sonucunda milletvekillerimizi seçmiş bulunmaktadır. Sonuçların ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.  

Van tarihinde ilk kez 3 kadın milletvekilinin ilimizi temsil etmesine dikkat çekilen mesajda şöyle denildi: “ İl kez 3 kadın milletvekili ilimizi temsil edecektir.  Bu durum nüfusunun yarısı kadın olan şehrimizde kadınların aynı zamanda ekonomik hayatın aktörleri olarak rol üstlenmeleri bakımından ümit verici bir gelişme olmuştur.

Yüksek bir katılım oranı ve en önemlisi sükunet içerisinde gerçekleşen Milletvekili seçimleri sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerektiği düşüncesinde olduğumuzu ifade etmek isteriz. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçilen tüm milletvekillerimiz ile işbirliği içerisinde olacağımızı ve kendilerine her türlü desteği sağlayacağımızın bilinmesini isteriz.

İlimiz ülke genelinde yaşanan ekonomik durgunluğa ek olarak yerel bir ekonomik kriz yaşamaktadır. Çok fazla beklentimiz ve çözüme kavuşması gereken sorunlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle bölgeler arası gelişmişlik farkının oluşturduğu makasın daralması,  ilimiz yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda radikal tedbirlerin alınması gerekmektedir. Milletvekillerimizden beklentimiz bu sorunların çözümü konusunda çaba göstermeleridir. Kendilerine ilimizin sorunlarının çözümü konusunda destek vermeye hazırız.

Halkın iradesinin sandığa yansıdığı seçimlerde meclise girmeye hak kazanan Vekillerimizi kutluyor, seçimin kendilerine ve ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.” 

Bakmadan Geçme