Gökçek Arınç'a Resti Çekti

Melih Gökçek, 'Sonuçlar belli olduğundan beri bana karşı sevinç çığlıkları atanlara cevabım şudur Elinde bir şeyi olup savcılığa gitmeyen namerttir.' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Twitterdan seçim sonuçları belli olduğundan bu yana, bana karşı sevinç çığlıkları atanlara cevabım şudur; benim dünde dokunulmazlığım yoktu. bugünde yok. Elinde bir şeyi olup savcılığa gitmeyen namerttir" dedi.

"MİLLET KOALİSYON İSTEDİ"

Başkan Gökçek, Twitter'dan seçim değerlendirmelerine dair sabaha karşı, "Sevgili tweet alemi bir seçim daha geride kaldı. Vatanımıza, milletimize, inancımıza hayırlara vesile olsun" şeklindeki ilk paylaşımını yaptı.

 

"7 düvele karşı AK Partimiz her şeye rağmen açık ara birinci oldu. Ama tek başına iktidar için sayı yetmedi. Bunda da bir hayır vardır" diyen Başkan Gökçek, "AK Partimizin 76 ilde milletvekili çıkaran tek parti olması büyüklüğünün simgesi. Bir başka deyişle Türkiye'yi kucaklayan tek parti. 56 ilde birinci olmak çok anlamlı. Ama Türkiye bir tercih yaptı ve koalisyon istedi. Bunun Türkiye'ye neler getireceğini birlikte göreceğiz. Bizler AK Partililer olarak milletimizin iradesine sonuç ne olursa olsun saygılıyız. Bu netice Türkiye'de diktatörlük olduğunu iddia edenlere büyük bir ders oldu. Bundan sonra artık laflarına dikkat ederler" dedi.

 

Liderlerin açıklamalarını dinlediğini ifaden eden Gökçek, şunları kaydetti:

"MHP'NİN DURUŞU DEVAM ETMELİ"

"Özellikle seçim boyunca Bahçeli'ye 'Ben PKK'nın arkasında olduğu bir HDP ile ve DHKP-C ile yakın teması olan CHP ile koalisyon yapmayacağını söyle, alacağın oy helal olsun' diyerek çağrıda bulundum. Ancak bu sözü kendisine bir türlü söyletemedim. Fakat bugün HDP ve CHP ile ilgili yaptığı açıklama benim arzu ettiğim açıklama idi. Temenni ederim bu duruş devam eder. Biz nasıl neticeyi saygıyla karşılıyorsak Bahçeli de aynı saygıyı şu konuda göstermeli.

"SAVCLIĞA GİTMEYEN NAMERTTİR"

Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Partimiz için söylenen sözlerin milletin iradesine ters duruş olduğu bilinmelidir. Ancak seçim tablosu gösteriyor ki Türkiye'yi çok zor günler bekliyor. Twitterdan seçim sonuçları belli olduğundan bu yana, bana karşı sevinç çığlıkları atanlara cevabım şudur; benim dünde dokunulmazlığım yoktu, bugün de yok. Elinde bir şeyi olup savcılığa gitmeyen namerttir.

"ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMADIM"

Ama umudunuz birilerinin tezgahı ise herkesin hesabı olduğu gibi Allah'ın da bir hesabı vardır. Hayatım boyunca Allah'tan başka kimseden korkmadım, korkmayacağımın da bilinmesini de isterim."

Bakmadan Geçme