Ordulular Van Türküleriyle Coştu

Ordu- Van 'Diyardan Diyara Türk Halk Müziği Konseri' Ordu'da büyük ilgi gördü.

Hacı Yılmaz

Yaklaşık 7 yıldır Van'da Türk Halk Müziği dalında faaliyet gösteren ve genç yeteneklere kapısını açan hiçbir resmi özel kurum kuruluştan destek alamayan kendi imkânlarıyla ayakta duran Van Anadolu Müzik Cemiyeti, Ordu Kültür Sanat ve Spor Derneği Müzik Grubu ile " Diyardan Diyara" ortak konseriyle Karadeniz'in şirin illerinden Ordu'da Müzik severlerle buluştu.

Van Anadolu Müzik Cemiyeti ve Ordu Kültür Sanat ve Spor Kulübü tarafından verilen Ordu-Van Diyardan Diyara Türk Halk Müziği Konseri'ni Ordu Vali Yardımcısı Salih Keser Altın Ordu Belediye Başkanı Engin Seçkintaş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Bilen, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve Ordulu müzik severler izledi.

Ordu Kültür Merkezi'ni dolduran 600 kişilik salonda yer bulamayan bazı Ordulular konseri ayakta izledi. Üç bölümden oluşan konserin birinci bölümünde Ordu Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği koro şefi Zülküf Baştürk'ün yönetiminde sahne alan koro ve solo sanatçılar Ordu ve Karadeniz türküleri seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde Van Anadolu Müzik Cemiyeti Koro şefi Sinan Suruç yönetiminde sahne alarak Van ve ülkenin çeşitli yörelerine ait Türkler seslendirdi. Konserin üçüncü ve final bölümünde Vanlı ve Ordulu sanatçılar Van Anadolu Müzik Cemiyeti koro şefi Sinan Suruç yönetiminde birlikte sahne alarak birbirinden güzel Van türküleri seslendirirken, salonu dolduran Ordulular da bütün türkülere coşkuyla eşlik ederek unutulmaz gece yaşadılar.

Konser ile ilgili bir açıklama yapan Van Anadolu Müzik Cemiyeti Koru Şefi Sinan Suruç, Ordu ile Van arasında türküler söyleyerek, türküler dinleyerek bir kaynaşma ve yakınlaşmayı amaçlayan 'Ordu- Van Diyardan Diyara' konserinin başarıyla geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Müzik dil, din, ırk tanımıyor. Karadenizli kardeşlerimizle, müzikseverlerle Ordu'da türkülerde araya geldik. Karadeniz'de Van Türküleri yankılandı. Ordulu dostlarımız bizleri bağırlarına basarak inanılmaz bir ev sahipliği yaptılar. Ekibimize çok büyük ilgi gösteren ve bizi yalnız bırakmayan başta Ordu Kültür Sanat ve Spor Derneği'ne, Ordu Valiliğine, Ordu Belediyesi, Ordu protokolüne ve Ordulu müzikseverlere buradan teşekkür ediyorum. 'Ordu- Van Diyardan Diyara' konserimizin ikincisi 14 Haziran Pazar günü Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Toplantı salonunda saat 20.00'de gerçekleştirilecektir. Van konserinde bizi Ordu'da ağırlayan Ordu Kültür Sanat ve Spor Kulübü koro ve solo sanatçıları Van'da olacak. Ortak konserimizde Ordu'da olduğu gibi Van'da da Ordu ve Van türküleri ile Türkiye'nin farklı yörelerine ait dillerden düşmeyen türküleri 3 bölüm halinde seslendireceğiz. Bütün Vanlı müzik severleri bu özel konsere bekliyoruz."

Bakmadan Geçme