Kılıçdaroğlu: Demokrasi ve Türkiye kazandı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili konuşmasında, “Demokratik yollarla baskıcı dönemi sona erdirdik demokrasi ve Türkiye kazandı. Yaşasın demokrasi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

“Demokratik yollarla baskıcı dönemi sona erdirdik demokrasi ve Türkiye kazandı. Hepiniz sağolun, varolun diyorum. Hepinize söylüyorum: Yaşasın demokrasi”

Haluk Koç

CHP Sözücüsü Haluk Koç ise şunları söyledi:

“İlk kez, 13 yıldır gittikçe baskıcı bir yönetim anlayışına dönüşen iktidar, sandıkta millet tarafından düşürülmüştür. Ülke 7 Haziran’da baskıcı, zorba bir rejim tehlikesinden şu an itibariyle kurtulmuş bulunmaktadır. Tek kişinin rejim ipoteği millet tarafından kaldırılmıştır, sivil darbe girişimi millet tarafından önlenmiştir. Bu milletin zaferidir.

“Türkiye 8 Haziran sabahı barışı, kardeşliği kucaklayan bir sabaha uyanacaktır. Seçimin asıl galibi, Türkiye’dir, asıl kaybedeni Erdoğan’dır. Türkiye kazanmıştır, Recep Tayyip Erdoğan kaybetmiştir. AKP iktidardan millet tarafından düşürülmüştür.

“Erdoğan anayasayı, yasaları ayaklar altına alarak, tüm devlet imkanlarını kullanarak, eşitsiz, adil olmayan bir seçim kapmanyasını, milletin vergileriyle, YSK’nın da müsamahasıyla sürdürmüştür. Cumhurbaşkanlığı makamı, siyaseten meşruiyeti tartışılan bir makam haline gelmiştir. Bu seçim sonuçları oy yüzdeleriyle değerlendirilemeyecek kadar önemlidir.

“CHP şu andan itibaren cumhuriyetimizin işleyebilmesi için her türlü göreve hazırdır.

“Seçim sonuçları tarihi bir öneme sahiptir. Dört madde halinde ifade etmek istiyorum.

1) AKP iktidarı sona ermiştir.

2) Bekleme odasına alınan parlementer demokrasi kazanmıştır.

3) Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi, hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir.

4) Cumhuriyet Halk Partisi şu andan itibaren demokrasinin tüm kurumlarıyla işlenmesi için göreve hazırdır.”

Gürsel Tekin

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de şunları söyledi:

“Bu gerçek bile tek başına CHP’lilerin demokrasiye verdiği önemin, inancın göstergesidir. Türkiye demokrasisi kazanmıştır. CHP seçmeninin bu tavrı Türkiye’de demokrasinin kökleşmesinde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Seçimin kaybedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’dir.

“Genel Başkan’ın istifasını gerektiren bir tablo bulunmuyor. Kılıçdaroğlu ve CHP son derece başarılı bir seçim kampanyası yürüttü.”

Bakmadan Geçme